Google Home Max a Sonos One hrají lépe než Apple HomePod

Známý webový portál zaměřený na testy nejen spotřební elektroniky Consumer Reports poměřil síly HomePodu a ostatních chytrých reproduktor. A překvapivě, Apple HomePod zaměřený na zvukovou kvalitu nevyhrál.

V Consumer Reports provedli počáteční audio testy HomePodu a ačkoli závěrečný verdikt ještě není k dispozici, portál uvádí, že jak Google Home Max (v USA za 400 USD) a Sonos One (200 USD) znějí lépe než chytrý reproduktor z Cupertina HomePod (349 USD).

HomePod obdržel prozatím „Very Good“ (Velmi dobré) hodnocení, stejně jako oba soupeři, ale ti dosáhli na vyšší skóre celkové zvukové reprodukce.

[HTML1]

Consumer Reports uvádí, že testy zahrnují izolovanou zvukovou místnost, kde zkušení testeři srovnávají kvality všech produktů s referenčními reproduktory vysoké hudební kvality.

Dle zprávy jsou prý basy „výbušné až přehnaně důrazné,“ zatímco střední tóny jsou „poněkud nejasné“ a výšky jsou „nevýrazné„. Celkově tedy redaktoři shledávají hudební reprodukci HomePodu spíše „trochu ušmudlanou“ oproti Sonos One a Google Home Max.

HomePod bude dobře sloužit všem hudebním fanouškům. Avšak naši testeři zaznamenali určité nedostatky. Basy HomePodu jsou trochu výbušné až přehnaně důrazné. A střední tóny jsou poněkud nejasné, tím máme na mysli, že některé nuance ve vokálech a kytarách se mohou vytratit. Tyto hudební prvky nejsou rozeznatelné natolik jako u lépe hodnocených reproduktorů. Výšky, jako cymbál, jsou nevýrazné. Každopádně hlasitost HomePodu ve středně velké místnosti je dobrá.

Všechny tři chytré reproduktory výrazně zaostávají za jinými testovanými bezdrátovými reproduktory, jako jsou například Edifier S1000DB (350 USD).

Zvuková reprodukce HomePodu je však oceňována novými majiteli i webovými portály, které jej testovaly již před uvedením. Zatímco tedy Consumer Report nevěří, že kvalita HomePodu zastíní Google Home Max a Sonos One, ostatní recenzenti nesouhlasí.

Příkladem budiž Apple HomePod – The Audiophile Perspective + Mesurements (velmi sledovaného vlákna na sociální síti Reddit), jejíž verdikt retweetoval i samotný Phil Schiller a která tvrdí „Apple HomePod si zaslouží ovace ve stoje„. (text recenze v AJ zde)

Zdroj MacRumors