Aplikace opouští Apple Watch

Jablečný internet obletěla zprávička, že Apple Watch přestává podporovat oblíbený komunikační nástroj Slack. Málokterý server se však zmiňuje, že tato aplikace není první a zřejmě ani poslední.

Slack se v poslední aktualizaci na začátku měsíce zprostil své podoby ve formě aplikace. Nadále zůstává podpora notifikací, díky kterým půjde částečně chybějící funkcionalitu suplovat.

Dohady mluví o tom, že vývojáři opouští své aplikace pro Watch z důvodu minimální využitelnosti v praxi. Obvykle po vydání určitou dobu sbírají data o používání. Pakliže vyhodnotí podobně jako u Slacku, že aplikace není využívána, rozhodnou se její vývoj ukončit a energii přesunou zpět k iOS verzi.

Apple Watch Apps

Možná vzpomínáte, že při uvedení Apple Watch se mnoho firem s nadšením vrhlo na vývoj svých aplikací pro hodinky. Avšak velmi často tyto pokusy nepřinesly nic užitečného, jelikož nikdo vlastně netušil, jakým způsobem budou hodinky využívány.

S postupem času tak mnoho společností jako eBay, Amazo, Google (Google Maps) a další vývoj pro Watch zcela ukončili. Někteří si ještě ponechali zadní vrátka, avšak momentálně podpora vývojářů spíše klesá.

Ostatně sami uživatelé tvrdí, že aplikace a hodinkách využívají spíše sporadicky. Hlavními funkcemi tak zůstávají notifikace z iPhonu a zdravotní funkce. Ostatně takto nyní samotný Apple Watch propaguje.

Zdroj MacRumors