Nový iPhone 8 bude mít bezdrátové nabíjení

Už je to prakticky potvrzeno. Apple se před několika dny připojil ke skupině WPC (Wireless Power Consortium), která stojí za standardem bezdrátového nabíjení Qi.

Tato technologie ovšem není žádnou novinkou. Bezdrátové nabíjení integrovalo do chytrého telefonu poprvé LG, a to v roce 2011. Od té doby touto funkcí disponuje mnoho smartphonů a dalo by se říci, že ve vyšší třídě konkurenčních telefonů je to standard.

Nedávno se také spekulovalo o zcela bezdotykovém nabíjení pro budoucí iPhone 8 nebo iPhone X. Nyní to vypadá, že budoucí iPhone bude mít klasické bezdrátové nabíjení, kdy uživatel musí položit telefon na speciální desku, ve které je cívka. Podobně funguje nabíjení jablečných hodinek Apple Watch.

Bezdrátové nabíjení měl mít dle spekulací i iPhone 7 (Plus). To se ale nestalo zejména proto, protože telefony jsou kovové a Apple bohužel neumí obejít fyzikální zákony. Pokud tedy bude další iPhone skleněný, je zde opravdu možnost nového způsobu nabíjení.

Apple by měl budoucí iPhony odhalit v září tohoto roku. Do té doby času dost, a tak můžeme čekat na další a další úniky, informace a těšit se, co si na nás Apple přichystá.