Tiny Wings je dostupná pro Apple TV!

Populární hra Tiny Wings zavítala tento týden a nejnovější jablečnou televizi, Apple TV 4. generace. Hra podporuje lokální multiplayer, takže si na jedné obrazovce zahrají až dva hráči (samozřejmě v případě, že máte dva ovladače, nebo iOS zařízení s aplikací TV Remote). 

Nechybí ani podpora iCloudu, takže o své skóre, které jste nahráli na iPhonu či iPadu určitě nepříjdete. Pokud hru neznáte, tak ve zkratce se jedná o velice jednoduchou a návykovou hříčku. Jako malý ptáček, který se učí létat se klouzáte po kopcích hor a snažíte se vzlétnout co nejvýše a nejdále.

q-100

Těžší část hry nastává tehdy, kdy musíte trefit ten správný sklon svahu tak, aby vás odstředivá síla vymrštila, a to co nejdále. Hra je časově omezena, začíná při východu slunce a končí západem.

Pokud máte kamaráda a chcete si hru zahrát na jedné televizi, máme pro vás dobrou zprávu – hra podporuje lokální multiplayer. Pokud ovšem nemáte k dispozici dva ovladače pro Apple TV, máme řešení. Stačí zavítat do App Store a stáhnout si aplikaci přímo od Applu s názvem TV Remote.

Ta supluje hardwarový ovladač a z vašeho iPhonu či iPadu se rázem stane ovladač pro Apple TV.

Hra má velice hezkou, malovanou grafiku a celkem uklidňující hudební stránku. Hra je již v App Storu od roku 2011 a v časech své největší slávy byla velice populární a osobně jsem ji hrával na tehdy nejnovějším iPhonu 4S.

Hra stojí 0,99 EUR a je k dispozici pro iPhone, iPad a Apple TV.