Prolistuje si knihu od Applu na videu

Apple před pár týdny vydal svoji první knihu s názvem Designed by Apple in California. Kniha mapuje historii produktů značky Apple od prvního iMacu z roku 1998 až po nejnovější zařízení, jako je například Apple Pencil. 

Kniha má celkem vysokou cenovku a pokud nevíte, zda si ji koupit či ne, máme pro vás video od DetriudBORD. Na videu si můžete knihu prohlédnou stránku po stránce.

Kniha se prodává v Apple Storech, takže u nás není logicky dostupná. Lze si ji ale objednat, například ze sousedního Německa. Jablečná kniha má ale poměrně sebevědomou cenovku. Apple nabízí větší a menší verzi, přičemž menší (260 x 324 mm) vyjde na cca 5 400 Kč a větší (330 x 413 mm) na 8 100 Kč. Upřímně, dražší knihu jsem snad v životě neviděl a troufám si tvrdit, že si ji koupí jen ti nejtvrdší fanoušci.

hero_flat_books_large

Na knize je zajímavý fakt, že všechny fotografie jsou foceny stejným fotoaparátem a za stejných podmínek. To znamená, že Apple musel mnoho produktů během několika let přefotit, protože například fotka iMacu z roku 2005 nebyla tak kvalitní, jako dnes v roce 2016. Díky tomu kniha a fotografie působí konzistentním dojmem a vše vypadá moc pěkně.