Jsou neomezené tarify opravdu neomezené? Jaká je aktuální nabídka českých operátorů?

Neomezené tarify lákají všechny, kteří hojně využívají mobilních služeb. Bez nutnosti kontroly s nimi lze volat do všech sítí a psát SMS. Bohužel surfování mobilní operátoři i u neomezených tarifů stále omezují. Jaká je tedy aktuální nabídka těchto paušálů?

Je neomezený tarif opravdu neomezený? Tak trochu otázka do pranice. Odpověď v případě českých mobilních operátorů je ne. I přestože se paušály neomezeně tváří, u většiny je opak pravdou.

Neomezené volání do vlastní sítě

Nejčastěji mobilní operátoři nabízí tarify s neomezeným voláním do vlastní sítě. U O2 se jedná o tarify FREE O2 60 a Free O2 Plus. Za volání do ostatních sítí zaplatíte 3,50 Kč za minutu, avšak až po provolání stanoveného limitu. V rámci FREE O2 60 máte 60 volných minut do ostatních sítí a v rámci FREE O2 Plus 120 minut.

Tyto mobilní tarify lze u O2 pořídit od 349 Kč do 499 Kč.

S námi v sítích a S námi v sítích+ jsou tarify od T Mobile, které taktéž zákazníkům umožňují volat od nevidím do nevidím do vlastní sítě. Za volání do konkurence je nutné si připlatit. Volání za minutu stojí 3,50 Kč. U paušálu S námi v sítích+ ale platíte až po provolání 120 volných minut.

T-mobile nabízí zmiňované tarify od 349 Kč až do 549 Kč.

Omezené volání do všech sítí od Vodafone

Specifickou nabídku představují neomezené tarify Vodafone. Operátor nabízí tři SMART paušály, které umožňují neomezeně pouze zasílat SMS. Volat umožňují zdarma do všech sítí, avšak jen do stanoveného limitu. Podle typu tarifu lze provolat od 50 do 250 minut, poté je již volání zpoplatněno, a to na 3,48 Kč za minutu.

Tyto paušály Vodafone má ve svém portfoliu v cenovém rozmezí od 249 Kč do 549 Kč.

Nechybí ale ani nabídka neomezených tarifů

I přestože se mnoho neomezených tarifů neomezeně jen tváří, nechybí v nabídce velké trojky ani opravdové neomezené tarify. U mobilního operátora O2 lze sjednat paušál FREE Evropa za cenu 1 199 Kč a s balíčkem mobilních dat 3 GB.

Neomezený tarif od O2 je pouze jeden, zatímco u T-mobile lze vybírat rovnou ze tří, a to S námi Síť nesíť za 749 Kč, S námi bez hranic za 999 Kč a S námi bez hranic+ za 1 499 Kč. K volným minutám do všech sítí a SMS lze navíc využít surfování s daty v rozmezí od 1,5 GB až do 4,9 GB.

V neposlední řadě i Vodafone má pro své zákazníky připravené neomezené volání do všech sítí. Stačí si zvolit jeden z tarifů RED LTE či RED LTE Premium. Ceny se liší dle datového balíčku. Součástí RED LTE je 1,5 GB dat, RED LTE Premium disponuje 10 GB. Cena u prvního činí 749 Kč a u druhého 1 599 Kč.

Volejte zdarma i v cizině

Nutno také podotknout, že některé neomezené tarify vám nezajistí levné volání v rámci roamingu. V případě takového požadavku je vhodné vybírat pouze z paušálů FREE Evropa od O2, S námi bez hranic a S námi bez hranic+ od T-mobile či z RED LTE Premium od Vodafone. Tyto tarify vám nabídnou i volné minuty v zahraničí.