Novinka v iOS 10: vyladěné iMessage

Už je to pár dnů, co Apple vypustil do světa zbrusu nový mobilní systém pro iPhony a iPady, iOS 10. Tato aktualizace přinesla obrovské množství změn a novinek a už nyní je na světe novější systém, v podobě verze 10.0.2.

V tomto článku nebudu rozebírat všechny, ale pouze jednu část novinek a tou jsou iMessage. Jablečné zprávy iMessage představil Steve Jobs společně s iOS 5 dne 6. června 2011. Od té doby uběhlo hodně času, systém se každým rokem zdokonaloval, ale tento rok přinesl Apple největší změny.

V první řadě je podstatné zmínit, že se částečně změnil pouze grafický kabát zpráv. Podstata a fungování zůstaly stejné a běžný uživatel si ani nemusí všimnout, že je něco jinak.

Apple přidal do zpráv grafické efekty. Zprávy tedy nyní můžete odesílat s efektem bouchnutí, hlasitě, mírně či neviditelný inkoust. Pod těmito názvy si můžete představit například to, že zpráva s efektem bouchnutí se uživateli na druhé straně zobrazí razantně a důrazně. Naopak zprávu odeslanou s efektem neviditelného inkoustu si musí uživatel sám prstem setřít.