Návod: videa z Ulož.to na iPadu

Dnes pro vás máme jeden praktický návod, který spousta uživatelů jistě ocení. Jde o postup, jak do svého iPadu dostat mediální soubory z populárního webu určeného pro sdílení souborů.

Já osobně jsem na tento návod a postup přišel až po několika nezdařených pokusech, když jsem si chtěl stáhnout oblíbené americké seriály z datového úložiště Uložto.cz do svéhu iPadu Air 2. Předem upozorňuji, že se nejedná o nelegální postup, dle české legislativy není stahování filmů či seriálů nelegální pouze tehdy, když video nešíříte (uploadujete) mezi ostatní uživatele (například nahrávání seriálu na uložto.cz). To se v našem případě neděje, protože video se bude stahovat jen do vašeho iPadu. Nebudeme jej nikam nahrávat.

Již několik let sleduji a jsem fanoušek seriálů jako The Walking Dead, Fear the Walking Dead, The Strain a tak dále. Ačkoli si platím Netflix, tak tyto seriály zde bohužel nejsou a prakticky jedinou cestou, jak je stáhnout, je právě stažení z Uložto, nebo jiných datových úložišť.

Dle návodů na internetu jsem zkoušel alespoň deset aplikací, které slibovaly ono stažení videa a následné uložení. Bohužel se tak nikdy nestalo, a video se buď vůbec nezačalo stahovat, nebo se vyskytl jiný problém.

Jediný ověřený postup, který funguje opravdu na 100% je pomocí aplikace Documents 5 od vývojařů Readdle. Aplikace má zabudovaný svůj vlastní internetový prohlížeč, ve kterém vyhledáte adresu souboru, který chcete stáhnout (to může být obrázek, video, nebo jiný formát souboru).