Apple chce konkurovat Snapchatu.

Před několika dny se na internetu objevila zajímavá zpráva, která pochází od Marka Gurmana z Bloombergu. Informace hovoří o tom, že by měl Apple konkurovat sociální síti Snapchat. To vše, by mělo být uskutečněno v nejbližších letech, možná již v roce 2017. 

Apple se na poly sociálních sítí nepohybuje poprvé. V roce 2010 vytvořil ne moc úspěšnou sociální síť Ping, která byla součástí iTunes. Nová sociální síť by měla přinést podobný koncept, jako je tomu u Snapchatu – natáčení krátkých videí, které se následně mohou upravovat pomocí filtrů, emotikonů, či malování.

Aby toho nebylo málo, tak uživatelé budoucí jablečné sociální sítě, by měli pracovat pouze se čtvercovým formátem fotky či videa. Tento nápad by si tedy Apple vzal naopak od Instagramu. Novou sociální síť, o které toho zatím mnoho nevíme, by měl mít na starosti tým, který spravuje iMovie či Final Cut Pro.

O nové sociální síti můžeme jen spekulovat, za pár týdnů vydá Apple iOS 10, kde jsou poměrně hodně upraveny Zprávy, které také podporují různé malování, animace atd. Dále je také otázkou, zda jablečná sociální síť bude multiplatformní, tj. Zda bude k dispozici i na systém Android.