Reeder 3: dokonalá RSS čtečka

Dnes si představíme aplikaci na odebírání RSS kanalů, jménem Reeder 3. Aplikace není ta z nejlevnějších, v AppStore je dostupná pro iPhone, iPad či iPod Touch za 4,99 EUR.

Dlouho jsem hledal nějaký program, který by mi přehledně uspořádal novinky z RSS kanalů, které odebírám. Vyzkoušel jsem několik aplikací, přes Google Reader, Google News, Feedly, Pulse, Flipboard, ale žádná mi nevyhovovala. Problém byl buď v tom, že byla aplikace nepřehledná, nebo nebyla graficky příliš povedená a měla například reklamy. Zastáncům Flipboardu mohu říci, že zde byl problém v organizaci stránek – Flipboard se mi zdá být poměrně nepřehledný a celé tomu dává korunu vertikální i horizontální překlápění stránek, ve kterém jsem se ztratit úplně.. To je ale můj osobní názor.

fotka (3)

Minulý týden jsem si koupil po dlouhém zvažování za necelých 5 EUR aplikaci Reeder 3. Na AppStore nakupuju tak 2x do měsíce a to aplikace kolem 1-2 EUR, takže Reeder 3 za 5 EUR byl na mé poměry docela drahý.

Po prvním spuštění mohu říci, že aplikace je doslova krásná a graficky strčí do kapsy snad všechny RSS čtečky na AppStore dohromady. V nastavení se dá zvolit velikost písma, barva podkladu, noční režim, manuální nebo automatická synchronizace, odznak na aplikaci  a mnoho dalšího.. Aplikace podporuje všechny možné RSS klienty, takže pokud máte například účet v aplikaci Feedly, nebo třeba používáte Pocket pro uložení článků na pozdější časy, všechny odebírané kanály a články se vám synchronizují s Reedrem.

Aplikace se ovládá pomocí táhnutí prstu doprava či doleva. Můžete si organizovat odebírání RSS kanálů do složek, a tak mít přehled. Novinky a zprávy, jako například CNN, BBC, CT24 si dáte do složky Zprávy, naopak zprávy o Applu, jako například iMagazín do složky Apple atd.

fotka (5)

Velice šikovná je funkce, která vám celý text hodí do rozhraní aplikace, tj. nemusíte navštěvovat graficky různorodé stránky, ale vše máte v prostředí aplikace a Safari, nebo jiný prohlížeč, nemusíte otevřít.

Funkci plní Reeder 3 na výbornou. Jediný problém je v tom, že uživatelé, kteří měli a používali starší Reeder 2, nedostali update na verzi 3 zdarma, ale museli si koupit samostatnou aplikaci. Podobně je to například s aplikací Tweetbot. Je tedy pravděpodobné, že až vyjde v budoucnu verze 4, nebudete mít aktualizaci zdarma.

Konečný verdikt je tedy následující. Pokud vám nevyhovuje RSS čtečka, kterou používáte nyní, tak rozhodně doporučuji investovat necelých 140 korun do Reeder 3. Aplikace je graficky moc hezká, svoji funkci plný skvěle a dá se mnohé nastavit. Podporuje také velké množství účtu, takže každý si bude moci synchronizovat své kanály.