Recenze hry Snakebird: ptákohad

Dnes zde máme tip na jednu velmi zajímavou hru od vývojářů ze studia Noumenon Games. Hra je v AppStore poměrně krátkou dobu, od 21. 7., takže se jedná o žhavou novinku, která má velký potenciál a v budoucnu o ní určitě ještě uslyšíme.

Jde v principu o logickou hru, která vám již po pár prvních úrovních dá docela zabrat. Nesmíte se zmást dětskou grafikou a prostředím, hra je určená spíše pro inteligentnější a starší hráče :) Náš hlavní hrdina je kříženec ptáka a hada – ptákohad, nebo hadopták. Jak chcete. Pokud jste ke konci 90. let hráli na Nokiích legendárního hada, tak tato hra si od něj vypůjčila pár herních mechanizmů.

V první řadě je to způsob, jakým se had pohybuje a jí různá ovoce, čímž se zvyšuje jeho délka. Každou úrovní musíte projít tak, aby se had nezamotal, nenarazil sám do sebe, posbíral všechno ovoce na mapě a dorazil úspěšně do cíle. První úrovně jsou poměrně jednoduché, a slouží spíše na seznámení s ovládáním atd. Postupem času se ale obtížnost zvyšuje a hra vás chytne a nepustí.

Ve hře také funguje princip gravitace, tj. pokud had pod sebou nemá pevnou půdu, spadne do vody a můžete začít od začátku. Díky své délce se také může zaháknout za různé body na mapě a tím si usnadníte cestu. V dalších a dalších levelech již nehrajete pouze s jedním hadem, ale máte k dispozici například dva nebo tři, přičemž musíte většinou postavit most z hadů tak, aby přes něj všichni bez újmy přešli.