Učitelé a iPady: summit 2016

Už loni jsem slyšel o učitelském summitu. Počinu, kde se scházejí učitelé zavádějící progresivní metody do výuky a moderní technologie. Tedy v našem případě zejména jablečné tablety iPad. Jak takový summit vypadá pohledem běžného návštěvníka, vám přiblíží následující reportáž.
Tradičním místem konání byla zvolena The International School of Prague sídlící v Praze 6. Jako člověk tohoto koutu hlavního města neznalý, jsem si ráno při cestě autobusem připadal jak na výletu do oněch pověstných „Kotěhůlek.“ Úzká cesta sotva pro jeden automobil lemovaná přírodou mi připomínala spíše Havířovské Podlesí, než Prahu. Na cílové zastávce mě však čekalo překvapení. Otevřel se přede mnou prostor, na kterém se rozprostírá moderní kampus školy. Neváhal jsem a vstoupil dovnitř.
Už u recepce nás všechny čekalo přivítání a nezbytná registrace. Trochu naivně jsem vsadil na vstupenku v iPadu, zatímco většina si přinesla tištěnou kopii. Naštěstí se díky flexibilitě pořadatelů vše rychle vyřešilo. Průchodem se návštěvník snadno dostal před přednáškový sál, kde čekalo malé pohoštění. Pro mě však naprosto nepodstatné, hlavní je přeci obsah.