Hearthstone: Heroes of Warcraft – Nová meta

Přesně před dvěma roky vyšla recenze karetní hry Hearthstone. Na jejím konci jsme si pokládali otázku, zdali hra bude mít do následujících let co nabídnout a zda na scéně vydrží. Nyní už víme, že ano. Pojďme se podívat proč a zároveň odkrýt pokličku nejnovějšího rozšíření.

Dva roky uplynuly jako voda. Základní koncept Hearthstone však zůstává stejný. Jde o digitální sběratelskou karetní hru, která se inspirovala například u zakladatele žánru Magic The Gathering. Aby studio Blizzard oslovilo co nejširší publikum, čerpá „hsko,“ jak je familiárně Hearthstone přezdíván, z univerza Warcraftu. Miliony hráčů nejen známé MMO, ale také předchozích počinů, se tak setkávají se svými známými hrdiny. A ostatní osloví komiksový nádech, animace a ozvučení, důraz na srozumitelnost (náročnost angličtiny je na elementární úrovni). Stačí jen se přidat.

Původní sada karet se rozrostla o tři expanze; jmenovitě Goblins vs Gnomes, The Grand Tournament a Whispers of the Old Gods, jenž vyhází právě v době, kdy čtete tyto řádky. Naše lamentování nad malým počtem karet už tedy neplatí. Navíc přišel i koncept adventures, tematicky zpracovaných dobrodružství s dalším množstvím karet. Dohromady jde tak o pořádnou sbírku.