Osedlejte Pendolino aneb splněný klukovský sen

České Dráhy nabízí nevšední pohled na práci strojvedoucího i na železniční tratě z jeho stanoviště. V současné době mapuje jízdu po prvních čtyřech tratích. Nejnovějším přírůstkem na portálu je pohled ze stanoviště Pendolina při cestě z Františkových Lázní do Plzně.

Web v současnosti nabízí jízdu vlakem po čtyřech zajímavých tratích. Jedná se například o horskou železnici ze Zábřehu na Moravě do Jeseníka známou jako Slezský Semmering, frekventovanou příměstskou trať z pražského Masarykova nádraží do Úval, atraktivní trať ve vltavském kaňonu z Masarykova nádraží do Kralup nad Vltavou a nejnověji také atraktivní, skoro hodinu a půl trvající jízdu pendolinem z Františkových Lázní do Plzně.

Web přitom nenabízí jen obyčejný pohled na trať očima strojvedoucího. Aby měl divák co největší zážitek ze sledování cesty, zaznamenali jsme ji několika kamerami na různých místech. Vedle klasického pohledu na trať lze zvolit i pohled do kabiny a sledovat veškeré úkony strojvedoucího. Záznam jízdy Pendolina nově přináší další úhel pohledu kamery – z výšky na strojvedoucího i část tratě najednou.