Nakousnuté jablko #9: chytré Wi-Fi zásuvky Revogi ovládané z iPhonu, iPadu i Macu

Dnes vám představím chytré zásuvky, které připojíte do Wi-Fi a ovládáte telefonem. Anebo tabletem nebo Macem. A umí i další věci!

Co vše můžete mít ve své domácnosti chytré? Tak především jde o zásuvky (tedy připojení a ovládání elektrospotřebičů), osvětlení a ozvučení. Jednotlivé prvky je pak možné snadno programovat a ovládat jak prostřednictvím mobilního telefonu nebo tabletu, tak i z počítače například přes webové rozhraní.

Ovládacích prvků, ze kterých můžete sestavit chytrou domácnost, existuje několik druhů. Často můžete narazit na řešení, které pro svůj chod vyžadují instalaci centrální jednotky. Jde o zařízení, které slouží jako most mezi internetovým připojením a samotnými ovládanými spotřebiči. Toto řešení však pro běžné použití přináší více nevýhod, než výhod. Musíte například investovat několik tisíc korun do zařízení, které samo o sobě nic viditelného nedělá. Další nevýhodou je fakt, že tyto přístroje často komunikují jen s chytrými přístroji stejné značky a vy tak nemůžete kombinovat prvky od více výrobců. Tedy můžete, ale pro každý z nich byste si museli pořídit samostatnou centrální jednotku.

Druhým směrem jsou pak zařízení soběstačná. Ta ke komunikaci používají již vaši stávající infrastrukturu, což znamená především bezdrátové internetové připojení. Komunikují tedy se sítí napřímo a nepotřebují tak žádného prostředníka. A že toto řešení nemusí být nutně dražší, jak dokazuje značka Revogi, jejíž prvky jsme v redakci podrobili dlouhodobému testu.

[HTML1]
Odebírejte má videa a uvidíte vše v předstihu!

Zásuvky Revogi najdete na Heuréce.