Nakousnuté jablko #7: Reportáž z mobilního veletrhu MWC 2016 [Video]

Sedmý díl podcastu Nakousnuté jablko je tady. Pozveme vás v něm do Barcelony na mobilní veletrh MWC 2016, který určuje mobilní trendy pro celý následující rok. Kam vše směřuje a co nás zaujalo?

Apple nemá počítačové, elektronické ani mobilní veletrhy příliš v lásce. Tedy kdybychom měli být úplně přesní, museli bychom říci, že je naprosto ignoruje. Na žádném z nich Apple nenajdete ani nepotkáte, čímž je mezi technologickými společnostmi naprostým unikátem. Na druhou stranu proč by to dělal, když jejich výkladní skříní jsou Apple Story, do kterých může vejít každý bez toho, aby musel jet na nějaký veletrh?

8503643328_1fc9e0779b_o

Pro fanouška Applu jsou tak podobné akce jako ta v Barceloně v podstatě trochu nudné. Na druhou stranu ale pokud hledá, najde zde spoustu doplňků, vychytávek a příslušenství pro jablečné tablety, notebooky i – a to převážně – telefony. Pro fanouška mobilních technologií obecně je pak stejná akce o hodně zajímavější, protože se na ní ukazují trendy, na které Apple bude muset postupem času reagovat. Ať dříve, nebo později.

[HTML1]
Odebírejte má videa a uvidíte vše v předstihu!

Tak například MWC 2016 je akce, na které všichni významní výrobci mobilních telefonů – a tedy přímí konkurenti Applu – ukázali své nové vlajkové lodě. Tedy nejvyšší modely svých mobilních přístrojů, které nasazují do boje proti iPhonům. Dnes útočí na iPhone 6s a 6s Plus, od druhé poloviny roku pak budou soupeřit s prozatím nenarozenými iPhony sedmé řady.

Tip: Podrobnou reportáž se spoustou fotografií můžete najít v nejnovějším čísle časopisu SuperApple Magazín!


A na závěr trochu něco méně formálního. Cestou do Barcelony jsme také natočili krátké video z cesty, na které se můžete také podívat :)

[HTML2]