Ovládejte aplikace z Notifikačního centra iOS

Notifikační centrum je vždy rychle přístupné a hlavně slouží k tomu, abychom se dozvěděli co možná nejvíce potřebných informací, aniž bychom museli přístroj odemykat. Vybrali jsme dvě aplikace, které do něj přidají praktické odkazy.

Program Vidgets však poslouží mnohem více, než jen k informativním účelům. Po spuštění se zobrazí hlavní panel, který vykreslí všechny zvolené ikony. Základní rozložení lze snadno upravit a doplnit o další podrobnosti, které vás zajímají. Najdete zde hodiny, kapacitu baterie a obsazení vnitřní i operační paměti. Pokud vás zajímá aktuální rychlost internetového připojení, přidáte si i tuto ikonu. V sekci věnované počasí si zvolíte podrobnosti, které chcete vidět a to včetně východu a západu slunce.

Vidget1Vidget

Vidgets není pouze pasivní informační tabulí. V nabídce najdete téměř všechny aplikace, které se přímo z oznamovacího centra spustí. Aktivovat lze rovněž vestavěné aplikace, můžete rychle napsat zprávu konkrétnímu kontaktu, nebo poslat email a zatelefonovat.

Vzhled rozšíření si upravíte podle libosti barevnými tématy, které jsou ve standardní nabídce zdarma. Placená verze přinese další barevné možnosti a deaktivaci popisků ikon.

  • aplikace: Vidgets
  • autor: Less Code Ltd
  • verze: iOS 8.0
  • cena: zdarma

Available_on_the_App_Store_0

Wdgts

Obdobně jako aplikace Vidgets i program nesoucí označení Wdgts přináší rozšíření notifikačního centra o užitečné informace a možnosti spouštět částí operačního systému. Přichází s trošku jiným konceptem než její konkurence.

Po její instalaci nezískáte jednu obrazovku ale hned několik, tematicky rozdělených. Zatímco jedna je věnovaná vestavěným programům v iOS a jeho částem, jiná se zaměřuje na ostatní aplikace, které najdete v App Store.

Wdgts1Wdgts

Další část se věnuje využití baterie a v poměrně zdařilé grafice zobrazuje nejen stav akumulátoru, ale odhaduje také dobu, která zbývá do úplného vybití. K systémovým informacím lze přidat rychlost internetového připojení nebo velmi graficky povedené zobrazení využití vnitřní prostoru a operační paměti.

Velmi povedenou obrazovkou je prezentace vybraných fotek, které se v nastaveném časovém intervalu mění přímo v notifikačním centru. Další užitečnou částí je interaktivní kalkulačka a převodník měn. Obě tyto obrazovky přijdou k duhu zvláště na tabletu, kde systémová kalkulačka úplně chybí.

  • aplikace: Wdgts
  • autor: Tanmay Sonawane
  • verze: iOS 8.0
  • cena: zdarma

Available_on_the_App_Store_0