Nebojte se, MacBooky Air ještě nekončí

V poslední době jste mohli zaslechnout hlasy předpovídající blízkou smrt současným MacBookům Air. Ovšem nic není tak horké, jak by se mohlo zdát a nové modely se tak dají očekávat v tradičním červnovém termínu.

Je dost možné, že Apple pracuje na přepracovaném MacBooku Air a představí ho příští rok na Worldwide Developers Conference, která se bude konat v červnu. Nejnovější informace také tvrdí, že by se měl začít prodávat ve třetím čtvrtletí, což odpovídá časovému rozmezí od července do září.

DSC_4243

Nový MacBook Air by měl dorazit ve 13“ a 15” variantě a měl by být tenčí, než současný Air, jehož design je  několik let stejný. Zda projde proměnou i 11” varianta Airu zatím jasné není, protože pokud by se podařilo snížit cenu dvanáctipalcového MacBooku, přestala by dávat smysl. Nicméně Apple si nemůže dovolit vypustit z nabídky ten nejmenější přenosný počítač a ničím dostupným za stejnou cenu jej nenahradit.

V současné době údajně Apple pracuje s dodavateli hardwaru na přepracovaní celého hardwaru Airu tak, aby mohl být co nejtenčí. Apple v tomto roce představil nový MacBook 12”, ve kterém tiká ultra úsporný procesor z rodiny Intel Core M, díky němuž vydrží opravdu dlouho. Jeho výkon však není závratný.

Nepředpokládá se tedy, že Apple použije procesory ze stejné rodiny i v Airech, ale zůstane u Core i5 a i7 čipů. Ty jsou o poznání výkonnější.

Zdroj: MacRumors