iPhone Smart Battery Case: pořiďte iPhonu baťůžek

Apple uvedl na trh nový produkt, který vlastně přiznává to, co spousta uživatelů iPhonů 6 a 6s prohlašuje od začátku: ten telefon má velmi špatnou výdrž na baterii. Externí pouzdro s přídavným akumulátorem to má vyřešit.

Jenže hned na první pohled vás překvapí vystouplá část se samotnou baterií na zadní stěně, která skutečně připomíná studentský baťůžek. A působí tak velmi nezvyklým dojmem a každém případě se jedná ve své kategorii o originální řešení.

csunya_case

Bílé pouzdro s tímto baťůžkem na zádech se bude prodávat za 2 990 korun a nabídne přídavný akumulátor o blíže neuvedené kapacitě. Apple pouze udává, že přidá telefonu na výdrž až 18 hodin používání internetu nebo až dvacet hodin přehrávání videa.

Tedy stejně, kolik nabídnou konkurenční řešení, která možná vypadají o něco lépe, ale nabídnou často i nějakou přidanou hodnotu navíc, například svítilnu, možnost napájení externího zařízení nebo rozšíření vnitřního úložiště telefonu. Tady ale máte řešení na míru přímo od výrobce telefonu.

Výhodou, kterou zde Apple vytěžil z vlastního uzavřeného systému je schopnost informovat o zbývající energii v externí baterii jak na zamykací obrazovce, tak i v Oznamovacím centru. To řešení třetích stran nedokáží, protože jim to Apple nedovolí.

MGQL2

Materiálem je plast s pryžovým povrchem, nabízí se tedy otázka, zda je to přesně to, co uživatel elegantního kovového iPhonu chce. Je škoda, že Apple nenabízí také koženou variantu podobně, jako v případě svých vlastních samostatných ochranných pouzder.

Originální jablečné pouzdro podporuje Lightning doplňky, tudíž jej můžete bez problémů dobíjet originálním kabelem. Při jeho zapojení se současně dobíjí jak samotný telefon, tak i pouzdro s baterií.

Zdroj: Apple