Guitar! By Smule: na kytaru jako profík

Spojit hraní na telefonu s něčím užitečným nebývá vždy zrovna snadné. Ovšem kytarový průvodce, kterého vám představíme dnes, je hrdou výjimkou.

Vývojářská společnost Smule kombinuje ve svých aplikacích moderní technologie s hudbou a přináší do mobilních zařízení několik velmi zajímavých aplikaci. My jsme si zvolili tu, která se věnuje hře na kytaru a dovoluje naprostým hudebním začátečníkům zahrát si své oblíbené písně na jeden z nabízených nástrojů.

Ihned po spuštění se ověří funkční připojení k internetu a vy jste vyzváni k výběru kytary. Spolu s nástrojem se objeví nabídka dostupných písní a jejich autorů. Některé skladby jsou k dispozici zdarma, jiné stáhnete až po zaplacení členství.

Před hraním aplikace nabídne vlastní vokalisty. Jejich zpěv je nahrán pomocí jiného produktu od společnosti Smule. Zvolíte si jednu ze čtyř obtížnosti hraní a začnete. Na jednobarevném pozadí se objeví šest strun po kterých plují akordy. Ty jsou buďto znázorněny tečkou, hrajete-li jen na jednu strunu, nebo čárkou, máte-li po strunách přejet.

Na okraji obrazovky je místo, kde hrajete. Úkolem je v přesný čas zahrát požadovaný akord. V případě úspěchu se značka rozplyne a dostáváte body. Cvičíte si rychlost a přesnost.

Při hraní můžete libovolně měnit zvuky kytary a přidávat efekty. Výsledná skladba se uloží na servery společnosti a slouží jako podklad pro další uživatele v jiných aplikacích. Rovněž si ji můžete uložit do své hudební knihovny.

Snímek obrazovky 2015-12-22 v 12.14.29

Aplikace nabízí jednoduchý způsob jak propojit zájem o hudbu s ostatními nadšenci.