Pokud si chcete vyzkoušet programování „jen tak“, máte možnost. V příštím týdnu si totiž kdokoli může vyzkoušet programování na vlastní kůži na sérii zdarma dostupných přednášek pořádaných v rámci celosvětové kampaně Hodina kódu.

Hned v pondělí 7. 12. Startuje v 17:30 hodin v přednáškovém sále VŠE v Praze první přednáška o programování pořádaná neziskovou organizací Czechitas.
Ukázky kódování na VŠE se mohou zúčastnit úplně všichni – děti, studenti, učitelé, rodiče, pracující, babičky, novináři. Školit budou lektoři z neziskové organizace Czechitas, kteří zdarma především ženy, ale také žáky i učitele základních, středních a vysokých škol jak programovat.

President Obama Meets With Students Participating In An Hour Of Code Event

Akce Hodina kódu probíhá v rámci celosvětové kampaně Hour of Code a jejím cílem je dát všem lidem na světě příležitost vyzkoušet si programování. Snahou je zapojit studenty, pracující, maminky i tatínky, učitele i žáky a ukázat jim, že IT je zábava a že je lehké začít se věnovat rozvoji technických dovedností. Již teď se do hnutí za dostupné a zábavné programování zapojilo mnoho zemí, osobností i běžných lidí a dětí po celém světě včetně Česka.

Unknown-11

Hour of code je celosvětová kampaň, jejíž cílem je nadchnout děti a přesvědčit dospělé, že programování může být kreativní a zábavné. Nekončí to jen u této zkušební hodinky. Chceme tím odstartovat projekt Akademie programování, který cílí na učitele a rodiče a zdarma jim poskytuje nástroje pro výuku programování.

vysvětlila Dita Přikrylová, spoluzakladatelka neziskovky Czechitas.

Czechitas podporují větší roli žen v IT průmyslu a aktuálně se své působení snaží rozšířit i na učitele a studenty. Ditu Přikrylovou za její působení v neziskové organizaci Czechitas letos vybral Google, Financial Times, Časopis Res Publica Nowa a Mezinárodní visegrádský fond mezi stovku nejinspirativnějších lidí v Evropě.

Zdroj: Hour of Code v Praze!