Vznikají Apple Watch 2 a objevují se první zvěsti

Společnosti Apple a Quanta Computer pracují podle informací deníku United Daily News na nové, druhé generaci chytrých hodinek Apple Watch.

Apple Watch se stále ještě nezačaly prodávat také u nás  a již se začínají objevovat první informace o jejich nástupcích. A jak by také ne, stávající generace již opravdu zastarává.

Watch-250x285Vždyť si uvědomme, že současné Apple Watch nám byly představeny již v září roku 2014. Sice přišly na trh až na jaře roku letošního, z pohledu hardwarového návrhu tak jde o více než rok staré zařízení. A rok je ve světě informačních technologií velmi dlouhá doba.

Připravované Apple Watch 2 vyvíjí společně s Applem také společnost Quanta Computer. Jde o stálého partnera Applu v této oblasti a tak na tomto oznámení není příliš překvapivé. Vždyť je to právě Quanta, kdo vyrábí současné Apple Watch.

Tyto zprávy vycházejí z komentáře Barryho Lama, předsedy představenstva společnosti Quanta Computer.

United Daily News předpovídají příchod nové generace chytrých jablečných hodinek již v červnu příštího roku s plánovaným navýšením produkce později v roce 2016. Z toho můžete předpokládat, že celosvětové prodeje opět začnou ve vlnách.

Podle prozatím uniklých informací budou nové Apple Watch o poznání tenčí, než jsou ty současné. Zlepšeny budou schopnosti komunikace v bezdrátových sítích a hodinky nově dostanou také FaceTime kameru pro pohodlné vedení i hlasových hovorů. Výdrž hodinek má zůstat na současné úrovni, kterou Apple hodnotí jako „dostatečnou“.