Balíčky.eu: kupte si hračky, které u nás neseženete a ještě ušetříte

Vyhlédli jste si neobvyklé pouzdro, luxusní klávesnici pro iPad nebo třeba dokovací stanici pro MacBook? Všichni máme tyto doplňky rádi, ale takové speciality, kterých se u nás prodá jen pár kusů za rok, se špatně shání. I když vás bude váš prodejce přesvědčovat o opaku, za hranicemi je nabídka mnohem zajímavější.

U známějších značek jako je Belkin, LaCie nebo Logitech můžete mít štěstí na ochotného prodejce, který nestandardní Apple model objedná. U méně známých značek ale musíte psát do zahraničí, jestli náhodou neposílají i k nám. U amerických obchodů musíte navíc myslet na clo a DPH, které budete skoro vždy doplácet, protože se cena přepravy počítá do hodnoty zboží. A k tomu všemu si na dodání většinou počkáte ne dny, ale týdny.

Nakupovat v zahraničí přesto nemusí být složité. Stačí se podívat kousek za hranice, do Německa. Ve většině obchodů můžete platit českou platební kartou nebo přes PayPal, nemusíte řešit clo ani DPH a doprava je výrazně rychlejší a levnější než při objednávání v Americe.

balicky1

A když s obchodem nechcete řešit dopravu do České republiky, využijte zprostředkovatele lokální adresy v Německu, jakým je třeba balicky.eu. Zaregistrujete se a máte svojí adresu v Německu. Na ni si necháte poslat zboží z německého obchodu, zprostředkovatel váš balíček převeze do České republiky a přepošle na vaši adresu. Za zřízení a udržování adresy nic neplatíte, jen za převoz balíčku a za přeposlání. A to je stále levnější než poštovné z Německa do ČR.

balicky2Mezi ověřené obchody v Německu patří eBay a Amazon, kde seženete drobnosti jako obaly nebo externí baterie v obrovské šíři sortimentu od značkových až po nejlevnější. Tamtéž najdete i speciality pro iPhone, iPad, stolní nebo přenosné Macy a také mnohem širší a často levnější nabídku použitých Maců. A pokud si v zahraničí chcete koupit nový počítač nebo iPhone, prověřeným obchodem je cyberport.de, který bez problémů akceptuje české debetní i kreditní platební karty.

Díky tomu, že víte, co chcete, není ani cizí jazyk problém, protože iPhone je pořád iPhone i za hranicemi. Online nakupujeme doma zboží i služby už několik let a v zahraničí to není odlišné, naopak díky německé důslednosti a pořádku je dojem z nákupu často i lepší. A protože německá pošta pracuje i o víkendu, na svoje hračky nečekáte déle než u českých eshopů. Nakupování v Německu není složité, zkuste si to!

Tento článek je komerčním sdělením služby Balíčky.eu, redakce SuperApple Magazínu není jeho autorem a nenese za jeho obsah odpovědnost.