Novinka od Fripita: Dubaj, město luxusu a světových nej

Umíte si předtavit tajemné kouzlo vzdáleného Orientu? Pokud vás povídání Šahrazády uhranulo, máte nyní šanci se díky nového průvodci přenést tam, kde úžasem oněmíte…

Dubaj je totiž místo, kde poznáte nejen tradiční muslimskou kulturu, malebnou architekturu, zvyky nebo různorodé trhy, ale hlavně místo, které vás ohromí svojí multikulturností a moderností. Díky podpoře arabských vizionářů vznikají v Dubaji neuvěřitelné stavby budoucnosti. Město oplývá moderními mrakodrapy ze skla a kovů, jejich interiéry se blýští zlatem a veškeré atrakce hýří světovými nej. Burdž Chalífa – nej mrakodrap, Dubai Mall – nej nákupní centrum, Dubai Aquarium – nej akvárium, marína s nej jachtami a samozřejmě nesmíme zapomenout na Palm Island – uměle vybudovaný ostrov, který je vidět i z vesmíru. K tomu si přidejte krásné pláže v Jumeirah a tyrkysové moře i blankytné nebe.

MG_3797

Renata Burianová, autorka průvodce, přidává osobní tipy na ubytování, restaurace, kavárny i místní trhy nebo obchodní centra. Průvodce obsahuje 50 exkluzivních fotografií s GPS polohou i tipy pro fotografy a offline mapy.

Průvodce “Dubaj” bude první týden, v rámci svého uvedení, ke stažení za limitovanou cenu 1,99 USD (nabídka je platná do 21. června 2015).

Renatu Burianovou přivedl k fotografii táta, když jí bylo 13. Od Flexaretu a Zenitu přešla ke Canonu. Fotografie upravuje Adobe Photoshopem. Miluje vymoženosti tohoto oboru v návaznosti na IT technologie. Stává se z ní sběratel aplikací a programů na úpravy fotografií. Nepatří mezi fotografy, kteří fotografie neupravují, s radostí využívá nové a nové nástroje – softwarové i hardwarové.

MG_4442-kopie-624x474

Fotograf by měl mít pevnou ruku. To Renata bohužel nemá. Zhruba před pěti lety ji navštívil pan Parkinson a přinesl jí darem Parkinsonovu chorobu, young onset. Patří tedy k poměrně malému procentu pacientů, které tato nemoc postihla před 40. rokem věku. Některé fotografie nejsou dost ostré a toto je toho důvodem. Renata se snaží svůj handicap kompenzovat kratšími časy. Fotografie jí pomáhá nacházet v každém dni radost a tak fotografuje a jak říká „jsem tady!“

Aplikaci Fripito najdete v App Store.