Obrázky z iCloud.com dostaly nové funkce

Webový přístup k datům uloženým v iCloud dlouho Apple podceňoval. Nyní jeho funkcionalitu postupně rozšiřuje.

Na adrese iCloud.com najdete webové rozhraní s přístupem k datům uložených ve službě iCloud. Tento přístup zprostředkovávají moderní webové aplikace, které v současnosti zahrnují aplikace Mail, Kontakty, Kalendář, Obrázky, iCloud Drive, Najít iPhone, Poznámky, Připomínky, Pages, Numbers, a Keynote. Tedy vlastně kompletní webové verze základních jablečných kancelářských aplikací a nástrojů pro správu kontaktů a času.

Screenshot 2015-02-02 at 22.07.25

Apple pozvolna přidává funkcionalitu do většiny z těchto aplikací a jako poslední přišla na řadu aplikace Obrázky, v originálním znění zvaná Photos.

Pokud ji otevřete, přepnete se na záložku Okamžiky a poté otevřete libovolnou fotografii, můžete nově nejen přecházet mezi fotkami ve velkém zobrazení, ale i tažením za posuvník v horní části můžete libovolně zvětšovat či zmenšovat fotografii. Snadno si tak fotografii přiblížíte a prohlédnete v detailu.

Screenshot 2015-02-02 at 22.11.38

Další užitečnou novinkou je možnost odeslat fotografii emailem přímo z prostředí webové aplikace. Stačí pouze kliknout na ikonu se symbolem obálky, načež se v samostatném okně prohlížeče otevře okno webové aplikace Mail, jejímž prostřednictví můžete fotku snadno odeslat.

Screenshot 2015-02-02 at 22.12.52

Z dalších zajímavých funkcí, které v aplikace Obrázky najdete, je možnost nahrát fotografie přímo z webového prohlížeče. Pouze se vraťte zpět do seznamu fotek, kde již klepnete na možnost Nahrát (opět v horní nástrojové liště). Vyberete fotky a jedním kliknutím je odešlete do iCloud, odkud se přenesou do všech vašich telefonů, tabletů i počítačů spojených vaším Apple ID účtem.

5 komentářů: „Obrázky z iCloud.com dostaly nové funkce

  • avatar
    03. 02. 2015 (09:51)
    Trvalý odkaz

    Spojení „kompletní webové verze“ se mi zdá hodně nadsazené. Funkce jsou zatím dosti ořezané.

  • avatar
    03. 02. 2015 (17:36)
    Trvalý odkaz

    Hmm, ikonka Obrazky sa mi v iCloude nezobrazuje, poradí niekto? Dik

    • avatar
      03. 02. 2015 (20:57)
      Trvalý odkaz

      Nevím – jediné, co mě napadá, je možné omezení na regiony: je možné, že pro SR ještě není tato funkce povolena…

      • avatar
        19. 02. 2015 (22:33)
        Trvalý odkaz

        Tiez mi to nejde na slovensku.

  • avatar
    26. 10. 2015 (10:31)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den, vlastním notebook Sony Vaio, zaregistrovala jsem se na iCloud. V základní nabídce se mi objevili 4 základní ikony „pages, keynote, nastavení, numbers“. Potřebovala bych těch ikon více, například „kalendář“ a další…ale neumím to přenastavit. Prosím o radu, co s tím mohu dělat?

Komentáře nejsou povoleny.