Skype pro iOS: nová verze i nabídka přístupu k betaverzím

Vývojáři Skype nezahálí a představují nejnovější verzi 5.9 pro uživatele iPhone. Nová aktualizace oblíbené aplikace přináší možnost rychlejšího vyhledávání kontaktů ze seznamu a nový chat picker, který umožňuje rychleji a jednodušeji začít novou konverzaci.

Mimo nové verze 5.9 pro iPhone otevírá Skype možnost pro registraci zájemcům z řad uživatelů, kteří se takto mohou aktivně zapojit do vývoje nových aktualizací.

Nejnovější aktualizace Skype obohatí všechny uživatele iPhone o zrychlený vyhledávač kontaktů. Pro vytvoření nové konverzace nyní stačí napsat začátek telefonního čísla a Skype sám vyhledá a nabídne všechny kontakty s odpovídajícím číslem. Po nalezení toho správného kontaktu si navíc mohou uživatelé rovnou vybrat mezi ikonou hovoru, videohovoru nebo chatu.

Screenshot 2015-01-18 at 23.01.44

Ve Skype se také rozhodli sestavit speciální skupinu zájemců, kteří budou mít v předstihu k dispozici každou novou aktualizaci. Na základě jejich zpětné vazby se před ostrým vydáním bude každá verze ještě dále upravovat.

Součástí testovací skupiny se mohou stát všichni uživatelé Skype starší 18 let, vlastnící email a účet Skype nebo Microsoft. Z registrovaných zájemců si vývojáři Skype vyberou úzký okruh lidí, kteří se stanou členy skupiny Pre-Release, která bude testovat beta verzi každé nové aktualizace a následně ji hodnotit.

Na základě této zpětné vazby budou moci vývojáři tuto aktualizaci upravit tak, aby co nejvíce vyhovovala všem uživatelům. Teprve poté bude nová verze oficiálně představena široké veřejnosti. Registrace probíhají zde.