Jak proměnit nejlepší klávesnici od Apple na počítač?

Koncept počítače v klávesnici zde byl již mnohokrát. Jenže co když v počítač proměníte úplně normální klávesnici?

Pokud jste fanoušky DIY projektů se starými Apple produkty máme, pro vás další tip. Vidíte klávesnici na obrázku? Něco jí chybí ne? Monitor a další příslušenství. Omyl, tato klávesnice je plně funkční osobní počítač. A to díky vestavěnému modulu Raspberry Pi.

keyboard

V případě, že se o podobné experimenty zajímáte, pak jste o Raspberry Pi pravděpodobně slyšeli. Co slyšeli: vsadil bych se, že alespoň jeden z těchto levných minipočítačů máte doma.

Raspberry-Pi-Model-B+Ty z vás, kteří tento počin s malinou ve znaku neznáte, velmi snadno seznámíme:  jde o počítač na jedné malé destičce obsahující vlastní procesor, operační paměť, sítové rozhraní a několik základní portů. Nechybí samozřejmě USB 2.0. Výhodou je, že ho pořídíte za velmi slušný peníz, v Česku jej seženete za ceny v rozmezí 890 až 1 200 korun.

A právě díky nízké ceně a malým rozměrům jej lidé rádi používají pro nejrůznější konverze, jako je tato. A to byl původně určen jako levný počítač pro školství, pro zájemce o počítače a výuku programování.

[HTML1]

Rozšíření legendární jablečné klávesnice Apple Extended Keyboard na počítač postavený na Raspberry Pi a běžící na Linuxu zhotovil Ezra Hilyer. Mimo těchto dvou základních prvků potřeboval ještě paměťovou kartu typu Micro SD (pro instalaci operačního systému i uživatelská data), Wi-Fi kartu TP-Link WN722N, prodlužovací USB kabel a převodník Arduino Pro-Micro.

I po instalaci Raspberry Pi zůstane v klávesnici spousta místa
I po instalaci Raspberry Pi zůstane v klávesnici spousta místa

V klávesnici našel místo pro pro všechny komponenty, zbývalo jen připojit stařičkou klávesnici k modernímu počítači. K tomu právě posloužil převodník Arduino Pro-Micro s konvertorem z ADB rozhraní na USB od HASU.

Hotovo - a plně funkční
Hotovo – a plně funkční

V případě tedy, že Ezra potřebuje počítač na víkend na cesty, bere s sebou klávesnice a o vše má postaráno. Sledujte jeho postup krok za krokem a sestavte si svoji vlastní ještě dnes. Nebo zítra, vždyť začíná víkend.

 Zdroj: Stray Poetry (via Cult of Mac)