Apple novinky: 4. týden [2015]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtvrtý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Krymští developeři končí

01Apple ukončil spolupráci s vývojáři na Krymu. Oficiální zprávou jim tuto skutečnost oznámil v minulém týdnu. Apple takto učinil v souvislosti se sankcemi, které vůči Krymu na konci roku nastavili EU a USA v souvislosti s ukrajinskou krizí.

S okamžitou platností se vývojářům zastavil přístup k vývojářskému portálu, stejně tak jako jim bylo znemožněno publikovat své výtvory na App Store, Mac App Store a iBook Store.

Zdroj

iPhone v Asii slaví úspěch

02Poté co jablečná společnost představila svou novou vlajkovou loď s označením 6, zaznamenal prodej iPhonů fenomenální nárůst. Největší z iPhonů pomohl odstartovat prodeje v Číně, Japonsku a Jižní Korei.

Samsung ve své domovině jednoznačně vede v prodeji mobilních přístrojů, přesto se Applu za poslední měsíce podařilo z původních 15% vystoupat na skvělých 33%. Jedná se o historický úspěch, neboť je to poprvé, co zahraniční společnosti překonala hranici 20%. Jihokorejský gigant se propadl z 60% na 42%. Další propad zaznamenal v Číně, kde jej sesadil nejen Apple se svými 9%, ale také Xiaomi s 18 a Lenovo s 13%.

Zdroj

Apple povolí čínskou inspekci

03Apple souhlasí s inspekcí svých produktů čínskou vládou. Podle informací zahraničního portálů The Being News je tento souhlas reakcí na zákaz, který v loňském roce vydala čínská vláda. Ta nedovolila svým zaměstnancům používat jablečná zařízení pro pracovní účely. Problém byl v nedostatečném zabezpečení přístrojů.

Tim Cook během setkání se zástupci Číny prohlásil, že by Apple měl úzce spolupracovat s místní vládou v otázce bezpečnosti svých přístrojů.

Zdroj

Ford otvírá vývojové centrum

04Americká automobilka Ford bude v Palo Alto otvírat své vývojové centrum, ve kterém zaměstná přes dvě stovky inženýrů. Jejich vedení bude v rukou bývalého pracovníka Applu.

Dragos Maciuca pracoval na vedoucí pozici v divizi mobilních zařízení od roku 2013, kam nastoupil se zkušenostmi z automobilek Nissan a BMW.

Nové vývojové centrum, jemuž bude Maciuca velet, se zaměří na integraci automobilů se systémem Nest, který bude zajišťovat bezpečnost domácnosti, zatímco její majitelé budou na cestách.

Zdroj