Apple novinky: 49. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtyřicátý devátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple v červeném

01Letos opět jablečná společnost podpořila aktivitu nadace (RED), která pomáhá lidem s nemocí AIDS. Zatímco loni se za hlavní podporu počítala účast specifických jablečných produktů a dalších designových prvků z digitálního pera Johnyho Iva na benefiční aukci, letos se do červena zbarvily aplikace. Řada vývojářů upravila své výtvory a výtěžek z prodeje aplikací nebo jejich částí putuje nemocným.

Apple prodej těchto unikátních aplikací podpořil notifikacemi z App Store, které nejednoho uživatele překvapily. Osobně jsem snad žádnou do tohoto týdne na svém zařízení neviděl. Notifikace ovšem vyvolaly i negativní emoce převážně u ostatních vývojářů. Podle instrukcí nesmí žádná z aplikací využívat notifikace k reklamním účelům. Je více než divné, když samotný vydavatel nařízení porušuje. Apple to omlouvá použitím v dobrém úmyslu.

V den boji proti AIDS se veškerá bílá jablka na prodejnách zbarvila do červena a vedoucí pracovníci obou institucí se setkali v jablečné prodejně v Georgetownu v New Yorku. Tim Cook spolu s Deborah Dugan sledovali jakou krásnou sumou letos Apple přispěl a společně úspěch oslavili.

Apple svou podporu prezentuje speciálními produkty, které nesou označení (PRODUCT)RED.

Microsoft lovil nejen v jablečných vodách

02Softwarový gigant oficiálně potvrdil nákup vývojářské společnosti Acompli, která stojí za výborným e-mailovým klientem pro iOS Acompli Email.

Podle slov nejvyššího představitele společnosti Javiera Soltera bude Acompli pod křídly Microsoftu stále věrná svým hodnotám a nepřestane se snažit dodat všem uživatelům mobilních přístrojů jedinečnou poštovní aplikaci. Veškerá funkcionalita zůstane zachována a nové funkce budou přidávány v několikatýdenním intervalu.

Microsoft si nákup rovněž pochvaluje. V oficiální informaci se svěřuje s nadšením rozšířit Outlook tým o inovativní a zajímavé kolegy, kteří přistupuji k řešení e-mailové komunikace neotřelým způsobem. Předpokládá, že rovněž pomůže zlepšit mobilní verzi Office rozšířením o poštovního klienta.

Zdroj

Zákonodárci hledají způsob jak na Apple

US - IT - INTERNET - TELECOMMUNICATION - APPLEOchrana osobních údajů a uživatelských dat, která je díky dostatečnému zabezpečení jablečných přístrojů trnem v oku americkým zákonodárcům, může být prolomena.

Zahraniční web Ars Technica uvedl, že k tomuto odemčení bude využito speciálního zákona o soudních příkazech z 18. století. Podle tohoto zákona může v rámci své jurisdikce jakýkoli soud vydat soudní příkaz, který podpoří jeho pravomoc a bude respektovat právo.

Příkladem je rozhodnutí z počátku listopadu, vydané oblastním soudem v Kalifornii, ve kterém se Applu ukládá vynaložit maximální úsilí k odblokování iPhone 5S, který je důkazním materiálem v projednávaném případu.

Zdroj

Modrý zub v novém

04Bluetooth Special Interest Group (SIG) uvolnila novou specifikaci nesoucí označení 4.2. Tato verze by měla pokračovat v nastaveném směru verze předchozí a bude opět o něco šetrnější k baterii, zvýší bezpečnost a rychlost přenosu.

Navíc bude podporovat komunikaci protokolem IPv6 a díky tomu dovolí zařízením komunikovat nejen mezi sebou, ale také s celým internetem. Vývoj zjevně směřuje k podpoře chytrých domácností ovládaných nejen uvnitř objektů, ale také prostřednictvím internetu prakticky odkudkoli (tzv. internet věcí).

Aby zařízení podporovala všechny prvky specifikace 4.2 budou muset obsahovat nový BT čip. Ten stávající nebude například schopen zajistit dostatečnou přenosovou rychlost. Na chytré pomocníky s přístupem k internetu si budeme muset ještě počkat

Zdroj