Na boj proti AIDS můžete přispět i vy. Stačí koupit obsah v aplikacích

V rámci kampaně (RED), kterou Apple podporuje již několik let, můžete přispívat i bez nákupu specializovaného hardwaru.

„V boji proti AIDS v Africe dosáhl dopad iniciativy (RED) spolu s globální zdravotnickou komunitou rozhodujícího zlomového bodu. Vůbec poprvé po více než třiceti letech se může narodit generace dětí bez této nemoci. Vaše nákupy na Světový den boje proti AIDS a prostřednictvím aplikace pro (RED) můžou trvale ovlivnit budoucnost milionu lidí.“

S tímto vyjádřením přišel Apple v den, který je uznáván jako Světový den boje proti AIDS v Africe. Pokud jste někdy v dnešních dnech sledovali App Store na svém iPhone, určitě jste nepřehlédli množství aplikací a her s označením (RED). Svůj update dostaly právě kvůli této události, která trvá od 24. listopadu do 7. prosince. Mezi aplikacemi se objevily i známé trháky, jako je služba na připomínky a poznámky Clear či hudební pomůcky GarageBand a djay 2. Ruku k dílu přiložili i tvůrci her Angry Birds, Monument Valley, Cut the Rope 2 a mnohé jiné.

red

Každá ze zapojených aplikací či her nabízí bonusový obsah (RED), při kterém uvádějí, že 100 procent výdělku poputuje přímo na podporu již zmiňované iniciativy. Mimo jiné Apple v tomto období posílá příspěvek i ze všech produktů, doplňků a dárkových karet zakoupených přes online nebo kamenný Apple Store.

Globální fond můžete však podpořit i během celého roku zakoupením specialní označených produktů (RED). Dosud tato iniciativa od svého uvedení přinesla fondu více než 275 milionů dolarů (z čehož více než 75 milionů dolarů darovala pouze společnost Apple). Pomozte svou troškou i vy.