Apple novinky: 45. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtyřicátý pátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Policista usvědčen z krádeže fotografií

01Policista kalifornské dálniční policie byl usvědčen z krádeže informací a kopírování počítačových dat. Trestnému činu mělo dojít během vyšetřování dopravního přestupku. Policista od obžalované 23leté Američanky zajistil iPhone a nechal si jej odemknout otiskem prstů. Z takto nezabezpečeného telefonu odeslal choulostivé fotografie obžalované svým dvěma kolegům. Na prohřešek se přišlo velice rychle, neboť uživatelka měla svůj iPhone napojený na iCloud pomocí Apple ID s aktivní službou Kontinuita. Díky tomu si na svém iPadu všimla odeslané zprávy s fotografiemi a také toho, že telefonní číslo příjemce není v seznamu kontaktu.

Policista rezignoval na svoji funkci a bude-li uznán vinným, může si ve vězení posedět 3 roky a 8 měsíců.

Zdroj

Podmínky pro Apple Pay

02Zpráva, která se v uplynulém týdnu objevila na finančním webu Benzinga odkrývá některé podrobnosti spolupráce banky a Applu v oblasti nové služby Apple Pay.

Dostupných informací se dozvídáme, že podmínkou pro účast ve službě je zaregistrování 95 % všech karet z portfolia vydavatele. Největšími hráči na trhu jsou Visa a MasterCard.

Zpráva která se objevila na tomto webu také informuje o tom vše Apple získává 0,15% z každé transakce provedené kreditní kartou a 0,5 centů z každé platby, která byla provedena kartou debetní.

Požadavky nejsou pouze jednostranné a vydavatele karet požadují po Applu, aby jim dodával statistiky provedených plateb rozdělených do více než 30 kategorií.

Zdroj

Apple je největší mobilní značku v Číně

03Podle informací instituce, která se zabývá průzkumem mobilního trhu v Číně, je Apple na prvním místě. Přeskočil tak svého jihokorejského rivala. Samsung byl na výsluní od roku 2011 a důvodem ztráty prvenství je jeho přílišné zaměření na tržní podíl, místo toho aby pečovala o loajalitu svých zákazníků.

Jak je vidět Apple má on čínský trh zájem a podle slov svého nejvyšší představitele plánuje v příštích

dvou letech otevřít ke dvanácti stávajícím kamenným prodejnám dalších 25.

Zdroj

Fitbit v jablečných obchodech nenajdete

04Výrobce populárních náramkových snímačů pohybu se rozhodl, že již nebude dále spolupracovat s Applem. Svým zákazníkům již dříve oznámil, že u nových zařízeních nebude podporovat iOS 8 a aplikaci Zdraví. Apple, který ve svých prodejnách ještě nedávno prodával některé produkty Fitbitu, veškerou tuto nabídku v uplynulém týdnu stáhl a to včetně online obchodů.

Fitbit přitom není malým hráčem, zaujímá celých 70% trhu s chytrými náramky. Zatím není zcela jasné, proč se výrobce náramků k takovému kroku uchýlil. Můžeme se jen domnívat, že za touto strategií stojí konkurenční boj. Fitbit totiž připravuje revoluční novinku, superhodinky pro fitness Fitbit Surge, které by měli přinést řadu podobných funkcí jako Apple Watch.

Zdroj