Apple novinky: 44. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtyřicátý čtvrtý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Jablka do škol

01Apple se spolu s dalšími americkými technologickými giganty zapojil do programu ConnectED, jenž je iniciativou prezidenta Baracka Obamy. Smyslem programu je poskytnou dostatečnou technologickou podporu školám a jejich studentům a to převážně těm, kteří si to nemohou dovolit.

Na svých oficiálních stránkách Apple uvádí, že se rozhodl všem 114 školám ve 29 státech poskytnout iPady, MacBooky a Apple TV buď úplně zdarma, nebo za velmi zvýhodněnou cenu.

Apple věří, že ve studentech dříme potenciál budoucího rozvoje společnosti a chce, aby každý mohl ke svému vzdělávání a rozvoji využívat nejmodernější technologie dnešní doby.

Každý student školy, která je zapojena do programu, dostane svůj iPad a každý vyučující získá iPad i Mac. Společně pak budou ve třídách využívat Apple TV k prezentaci svých prací a vzájemné spolupráci nad úkoly.

Zdroj

GT Advanced Technologies nepodá žalobu

First SolarPřestože se výrobce safíru se svým největším potenciálním odběratelem Applem konečně dohodli, společnost GTAT není s výsledkem dohod zcela spokojena. Je totiž přesvědčena, že Apple nese na jejím úpadku určitý podíl viny a ráda by, aby za své počínání nesl právní zodpovědnost.

Bohužel zhodnotila své finanční a právní možnosti a rozhodla se do justičního boje nevyrazit. Nemůže si dovolit postavit se jedné z nejbohatších společností světa a jejímu právnímu týmů.

Zdroj

Apple míří do Íránu

03Prodej jablečných zařízení v muslimské zemi byl donedávna kvůli sankcím nemožný, ale od května letošního roku je vše jinak . Povolení dodávat do země komunikační technologie otevřelo kalifornskému gigantu další velmi zajímavý trh.

V londýnském sídle společnosti se zástupci Applu setkali s představiteli íránských distributorů, aby

probrali možnou spolupráci a prodej iPhonů. Distribuční síť bude velmi podobná té, kterou známe z našich končin. Prodej přístrojů budou zajišťovat prodejny s označením Premium Reseller.

Apple v této souvislosti také zahájil jednání se speciálním úřadem při ministerstvu financí, aby dohodl postup prodeje svých zařízení v Íránu, a aby nastavil správné vztahy s muslimskými zákazníky.

Přestože již v zemi díky působení překupníků a černému trhu jsou iPhony a iPady, potenciál trhu je veliký. Írán teoreticky nabízí až 77 milionů zákazníků.

Zdroj

Otisk prstů nechrání 5. dodatek

04K zajímavému závěru dospěl soud ve Virginii v případu pokusu o vraždu. Obviněný měl údajně na svém mobilním telefonu mít k dispozici videonahrávku onoho pokusu. Přístup k telefonu byl však zabezpečen číselným kódem a jeho prozrazení obžalovaným bylo chráněno 5. dodatkem ústavy. Ten dává právo obviněnému nesvědčit proti sobě samým.

Soudce Steven C. Frucci prohlásil, že sejmutí otisků prstů stejně tak jako poskytnutí DNA nebo rukopisu zákon dovoluje a je tedy možno telefonní přístroj aktivovat bez nutnosti prozrazení bezpečnostního kódu.

Zdroj