O půlnoci se začal prodávat iPhone 6 i 6 Plus. Jaké to bylo?

Dnes v noci jste si mohli na vybraných prodejnách mobilních operátorů i APR prodejců koupit nové modely telefonů iPhone. Pojďte s námi nahlédnou do prodejny iSTYLE v Brně.

Zájem zákazníků o nové telefony byl překvapivý, fronta čekajících se zde začala formovat již v odpoledních hodinách a před půlnocí dosahovala úctyhodných rozměrů. Úctyhodných vzhledem ke skutečnosti, že prodej probíhal na spoustě míst a také k faktu, že od dnešního dne je možné bez problémů iPhone objednat přímo v on-line obchodu Applu. Ovšem stále se najde spousta fanoušků, kteří berou podobnou akci jako komunitní záležitosti a možnost setkávání se s podobnými lidmi.

IMG_1189

Ve srovnání se zahájením prodejů předchozího modelu 5s u mobilních operátorů v minulém roce bylo k dispozici překvapivě vysoké množství telefonů a na všechny se tak dostalo. Apple nezajistil pouze prostřední model s kapacitou 64 GB, který je dlouhodobě nedostatkový a nejobjednávanějším, a k dispozici poskytl pouze modely se 16GB a 128GB úložištěm. Zato však ve všech třech barevných variantách: černé, stříbrné i zlaté.

[HTML1]

Mimo nových iPhonů již bylo možné na prodejnách prohlédnout jak nový iMac s 5K Retina displejem, tak i oba nové iPady.

8 komentářů: „O půlnoci se začal prodávat iPhone 6 i 6 Plus. Jaké to bylo?

  • avatar
    24. 10. 2014 (13:42)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den pane Janečku, Vaše tvrzení, že se na všechny dostalo je nepřesné. Pravda je, že si všichni, kteří včera přišli mohli koupit 16 GB verzi, otázka zní zda to bylo proto, že jich bylo tolik nebo proto, že o tuto verzi stálo jen mizivé procento potenciálních zákazníků. Tak či tak, to bylo včera velké zklamání a jak jsem to pozoroval, tak nejen pro mě. :o( Pravda je, že buď „vyčůranou“ politikou společnosti Apple nebo jeho neschopností nebo tím, že jsme zemí X. kategorie, tak společnost Apple navozila na trh v České republice jen 16 GB „šunt“, který je prakticky nepoužitelný a za stávající cenové politiky až za hranicí dobrých mravů, zvláště, když člověk zná ceny pamětí. Takže Vaše hodnocení události není ani přesné ani pravdivé a krajně neobjektivní. Ale je mi jasné, že vy svůj vysněný iPhone máte ve své kapse. Hezký den.

    • avatar
      24. 10. 2014 (13:53)
      Trvalý odkaz

      Hezký den.

      Česká republika s tím nemá co do činění, je běžnou zemí, jako kterákoli jiná. 64 GB verze zkrátka nejsou dostupné nikde – nekoupíte je ve volném prodeji v Apple Store v Paříži, v Hong Kongu ani v Miami. Tato verze je zkrátka natolik nedostatková, že jí Apple vykrývá (zvládá vykrývat) pouze online objednávky a na prodejny – i své vlastní – je vůbec nedodává.

      Všichni, kteří včera přišli, si mohli koupit nejen 16 GB verzi, ale i 128 GB verzi (a většina ze zájemců si také jednu z nich vybrala). I po odchodu posledního zákazníka stále na prodejně (v našem případě šlo o prodejnu iSTYLE) zůstalo dostatek telefonů. To se dříve nedělo a například při zahájení prodejů iPhonu 5s se dostalo pouze na několik prvních zájemců a zbytek odcházel s nepořízenou, protože telefony zkrátka došly. Tentokrát ne.

      Proto hodnotím situaci tak, jak hodnotím – ve srovnání s přecházejícími roky byly zásoby dostatečné a dokonce bylo možné vybírat ze všech barevných variant ve dvou kapacitách.

      Ano, já mám telefon v kapse. Již čtrnáct dnů, protože jsem jej musel zrecenzovat do příštího čísla SuperApple Magazínu, které zítra odchází do tiskárny. A jestli je či není vysněným se dozvíte právě z tohoto článku. Pokud ano, bude to pro iPhone úspěch – až doposud žádný z modelů mým vysněným nebyl a dával jsem přednost telefonům jiných výrobců…

      • avatar
        25. 10. 2014 (05:55)
        Trvalý odkaz

        Mohu Vás ujistit, že 128 na mě nezbyla žádná, jinak bych tu s Váma nevedl tuto polemiku.

  • avatar
    25. 10. 2014 (08:04)
    Trvalý odkaz

    Dobry den ,video mate pěkné ale ten zvuk absolutně hrůza,pisklavy a vůbec se k videu nehodí

  • avatar
    25. 10. 2014 (09:54)
    Trvalý odkaz

    Mohu prosim vedet, ktere dva nove ipady zminene ve clanku to jsou?

Komentáře nejsou povoleny.