Drobnosti, které pro nás Apple přichystal a neměly by zapadnout

Mimo dvou hlavních taháků se toho včera událo více. Rozloučili jsme se s některými produkty, přicházejí nové technologie.  

Odpočívej v pokoji, iPode

ipod-classic-accessoriesPoslední opravdový iPod v nabídce Applu, model Classic, byl včera stažen z nabídky Apple Store obchodů a již jej odsud nekoupíte.

Oznámení této zprávy mělo především v zámoří za následek šílenství, ve kterém byly dostupné zásoby modelů u webových prodejců vyprodáno za několik málo minut. V nabídkách českých APR obchodů tyto iPody aktuálně ještě najdete.

Pokud vám tak poslední klasický iPod dává smysl, neváhejte.

S NFC přichází Apple Pay

Nové iPhony 6 a 6 Plus v sobě obsahují podporu pro bezdrátové platby pomocí technologie NFC, ruku v ruce se kterou přichází i nová služba Apple Pay. Ta bude (bude uvolněna až v průběhu října) integrována v aplikaci Passbook a dovolí vám platit vaším telefonem.

Vše funguje tak, že si telefonem vyfotíte svou kartu a všechny identifikační údaje potřebné pro provedení platby (jméno držitele, číslo karty, datum expirace i bezpečnostní kód) se uloží do telefonu do speciálního čipu Secure Element. Poté budete muset zajít do své banky a takto zdigitalizovanou kartu autorizovat (to proto, abyste si nevyfotili kartu někoho jiného). Poté již budete schopni zaplatit prostým přiložením telefonu všude, kde je možné platit bezkontaktně.

apple-pay-tim-cook

Z výše uvedeného postupu vyplývá, že tento způsob platby musí podporovat přímo vaše banka a Apple prozatím hovoří o podpoře amerických bank.

Takto uložené údaje pak lze použít i pro placení v on-line obchodech.

Aktualizováno: podle Asiociace VISA přijde tato možnost do Česka počátkem příštího roku. Více čtěte zde.

Nové album od U2 je k dispozici zdarma

Na závěr Keynote vystoupili hudebníci z U2 a společně s Cookem oznámili, že nové album Songs of Innocence bude v iTunes k dispozici zdarma. Celkem album obsahuje dvanáct skladeb a najdete jej na tomto odkazu.

screen-shot-2014-09-09-at-2-56-21-pm

Poslední betaverze iOS 8 pro vývojáře

Apple včera oznámil, že nová verze iOS 8 bude veřejně k dispozici již sedmnáctého září. Dnes pak vydal poslední betaverzi před uveřejněním finální verzi, takzvaný Golden Master.

Ta již nepřináší příliš změn, které se pohybují spíše v oblasti vyladění vzhledu (změněny jsou některé ikony, upraveny byly ručičky v ikoně aplikace Hodiny, a podobné).

iCloud přichází s novým ceníkem

Všichni, kteří nabízejí webová úložiště, snižují v poslední době ceny svých služeb. Aktuálně se tak děje také u Applu, který přichází s novými cenami ve službě iCloud.

5 GB prostoru je i nadále zdarma, za 20 GB zaplatíte 0,89 EUR měsíčně, za 200 GB pak 3,59 EUR měsíčně, za 500 GB pak 7,99 EUR měsíčně. A rovný 1 TB úložného prostoru vás bude stát 19,99 amerických dolarů měsíčně. A to je dvojnásobek částky, za kterou zakoupíte stejnou velikost úložiště u konkurence.

Apple se převlékl do kabátku iOS 8

Webové stránky Applu definitivně zahazují třetí rozměr i barvy a převlékají se do vzhledu nového iOS 8. Vše tak působí sice elegantně na straně jedné, ale neosobně a chladně na straně druhé.

Apple   Mac

2 komentáře: „Drobnosti, které pro nás Apple přichystal a neměly by zapadnout

  • avatar
    10. 09. 2014 (14:52)
    Trvalý odkaz

    „Poté budete muset zajít do své banky a takto zdigitalizovanou kartu autorizovat (to proto, abyste si nevyfotili kartu někoho jiného).“ Už vidím, jak v té Spořce na mne koukají! To se těším.

  • avatar
    10. 09. 2014 (17:09)
    Trvalý odkaz

    Převlíká vzhled…. za hnusnější jako celej iOS a OS X :-(

Komentáře nejsou povoleny.