Kingston má dostupné SSD s kapacitou téměř 1 TB. Funguje i v Macích

Společnost Kingston přichází s nejnovějším přírůstkem v řadě paměťových SSD disků SSDNow, modelu V310. Ten nyní může dosahovat kapacity až 960 GB a dramaticky tak dokáže zrychlit starší MacBooky, MacBooky Pro i Macy mini osazené ještě klasickým rotačním pevným diskem.

Nový disk SSDNow V310 je 10x rychlejší než pevný disk s rychlostí 7 200 otáček za minutu (najdete jej například v serverové verzi Maca mini), což je zásluha řadiče Phison 3108 a rychlostí čtení a zápisu 450 MB/s. Jelikož disk SSDNow V310 neobsahuje žádné pohyblivé součásti, je odolný proti nárazu, má nižší spotřebu energie (výrobce udává 0,08 W v klidovém stavu a průměrných 1,28 W při práci) a nezahřívá se – díky tomu je méně pravděpodobné, že by selhal. Velká kapacita disku SSDNow V310 nabízí dostatečně velký prostor pro skutečné nahrazení pevného disku tak, aby na něj uživatelé mohli přesunout obsah celého svého harddisku, a ještě k dispozici zůstane další volné místo.

SSDNow V310 s konverzní sadou
SSDNow V310 s konverzní sadou

Disk SSDNow V310 je k dispozici buď jako samostatný disk s kapacitou 960 GB, nebo jako ucelená souprava, která obsahuje veškeré příslušenství i software potřebný pro migraci dat a operačního systému z HDD tak, aby instalace byla snadná. Disk SSDNow V310 má tříletou záruku a bezplatnou technickou podporu.

Výška disku je 7 milimetrů a součástí balení je i adaptér pro usazení do prostoru o velikosti 9,5 milimetrů, díky čemu jej bez problémů usadíte do jakéhokoli prostoru, ve kterém byl dříve umístěn klasický pevný disk.

[HTML1]

Jeden myslel na “Kingston má dostupné SSD s kapacitou téměř 1 TB. Funguje i v Macích

Komentáře nejsou povoleny.