Hrajeme hry na iOS: Final Kick, Sky Force, Firely Runner

Přesuňte mistrovství světa ve fotbale do iPhonu a kopněte vítěznou penaltu. Jaké to je pilotovat vesmírnou stíhačku? Opět další nekonečná běhačka, přináší nové prvky?

Letní fotbálek

Začíná mistrovství světa ve fotbale. Zahrajte si také ve vašem iPhonu s titulem Final Kick. Hru stáhnete z App Store zdarma.

Nemluvíme bohužel o plnohodnotném fotbálku, ale pouze o kopání penalt. Dobré je, že se vcítíte do role kopajícího hráče, ale také si zachytáte jako brankář. Problém tkví v rychlém omrzení celé hry. Ovládání není nikterak složité. Spočívá pouze v tahu prstem a to ve směru střely nebo skoku brankáře. Po krátké době hraní zjistíte, kam směřovat střelbu, takže trefíte 90% míčů. O trochu náročnější je to z pozice brankáře. Jakmile protihráč kopne, máte trochu času na váš zákrok. Platí zde stejné pravidlo jako u kopání penalt. Stačí trochu cvičit a chytíte téměř vše.

photo (14) photo (17)

Final Kick má sice povedenou grafiku, bohužel hratelnost není nikterak úžasná. Potěší přítomnost hry více hráčů, která funguje celkem dobře. Smířit se musíte s častým ukončením hry, protože hráč na druhé straně opustí hru.

qr final kickAplikace: Final Kick
Zaměření: hra – kopání penalt a chytání
Líbilo se: grafika, přítomnost hry více hráčů
Nelíbilo se: omrzí, hratelnost špatná
Hodnocení: 2/5
Cena: Zdarma

Konečně jiná nekonečná běhačka

Vzdušná bojovka Sky Force je ke stažení z App Store zdarma. Také jste vždy chtěli řídit super letoun a používat všelijaké zbraně?

Sky Force je vzdušná bojovka s pohledem shora. Celé ovládání tvoří pouze držení vašeho letounu prstem a ježděním po displeji pohybujete stíhačkou, vyhýbáte se nepřátelům, střílíte nebo sbíráte hvězdy. Stíhačka se pohybuje sama vpřed, stejně jako sama střílí. Na Vás opravdu zbývá pouze pilotování. Pro každou úroveň máte stanovené úkoly, které musíte splnit. Při hraní s trochu zapotíte, protože vyhýbat se nepřátelský střelám, letadlům nebo vrtulníkům je někdy opravdu náročné. Nevyhnete se častému opakování jednotlivých úrovní. V herním hangáru si můžete vylepšovat vaší stíhačku. Jako platidlo slouží hvězdy, které sbíráte během letu.

photo (16) photo (12)

Sky Force je velmi povedenou hrou a to nejen po grafické stránce, ale také po stránce hratelnosti. Úroveň hratelnosti hraničí s návykovostí.

qr sky forceAplikace: Sky Force
Zaměření: hra – vzdušná bojovka
Líbilo se: grafika, zpracování, hratelnost
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Další běhačka?

Firefly Runner je trochu netradiční nekonečná běhačka, která ovládáním trochu připomíná Flappy Bird.  Hru lze stáhnout z App Store zdarma.

Jak už jsem nastínil, jde o nekonečnou běhačku, která je provedena do plošinové grafiky. Jako u každé jiné běhačky, musíte doběhnout co nejdále a získat co největší skóre. Ve hře si zahrajete za svatojánskou mušku. Kromě běhání můžete také létat. Právě ovládání při létání se podobá zmíněnému Flappy Bird. Muška letí podle toho, jak držíte prst na displeji. Budete-li ho držet moc dlouho, muška vyletí vysoko, jakmile jej pustíte, jde k zemi. Aby hra nebyla pouze o běhání či létání, musíte se vyhýbat nepřátelský broukům nebo je rovnou zastřelit.

photo (13) photo (15)

Firefly ruber má opravdu velmi pěknou grafiku. Celou hru kazí fakt, že jde pouze o další nekonečnou běhačku, která v principu nepřináší žádné revoluční prvky, opět.

qr fireflyAplikace: Firefly Runner
Zaměření: hra – nekonečná běhačka
Líbilo se: grafika
Nelíbilo se: opět další nekonečná běhačka
Hodnocení: 2/5
Cena: Zdarma