Apple Shop: oč jde a jak se liší od Apple Store či Apple Premium Reseller?

Českem prolétla tisková zpráva společnosti Alza, která připravuje na tento pátek otevření prvního Apple Shopu. Co to znamená?

Tisková zpráva, kterou dnes odpoledne dostala všechna česká média, byla napsána sice formálně správně, avšak současně velmi rafinovaně. Nepříliš zběhlého čitatele totiž mohl přivést k myšlence, že se u nás otevře první Apple Store obchod. Přesně v tomto duchu vydala prohlášení například Česká tisková kancelář, od které by bylo na místě profesionalitu očekávat.

Jak je tomu tedy ve skutečnosti? Ne, skutečně nejde o otevření oficiální Apple Store obchodu – tedy toho originálního ikonického obchodu, jaké jsou otevírány ve významných lokalitách. Například v Evropě jich aktuálně najdete 101 a na následujícím videu si můžete prohlédnout Apple Store obchod v Hongkongu.

[HTML1]

Kam tedy nově otevíraný Apple Shop zařadit? Stejně, jako nejde o další z Apple Storů, tak nejde ani o Apple Premium Reseller obchod, jako psala některá česká média. Apple Shop je totiž v ekosystému jablečných prodejen zcela samostatnou kapitolou.

Nejvýše v tomto žebříčku stojí originální Apple Store. Druhými v pořadí jsou obchodu Apple Premium Reseller, které tuto certifikaci získali coby záruku za vynikající služby zákazníkům s důrazem na řešení, služby a podporu Apple.

Další v pořadí jsou právě Apple Shopy. Nejde však o obchody v pravém slova smyslu, jen o samostatné stánky. Tato obchodní místa jsou navržená společností Apple, která se nacházejí v prostorách vybraných prodejen. Většinou by v nich měli pracovat konzultanti pro řešení Apple, vyškolení přímo společnosti Apple.

Další v pořadí jsou prodejny Apple Authorized Reseller a Authorized Retailer, o kterých se více dozvíte v tomto našem článku.

A jde o první Apple Shop ve střední a východní Evropě? Podle databáze prodejů Apple najdeme v česku Apple Shop prodejen více: stejnou úroveň hodnocení má například Datart (provozovna Pankrác, Letňany) i Electroworld (provozovna Čestlice).

8 komentářů: „Apple Shop: oč jde a jak se liší od Apple Store či Apple Premium Reseller?

  • avatar
    23. 06. 2014 (20:02)
    Trvalý odkaz

    Takže opět kachna. Alza se chce ještě více zviditelnit a asi se jí to daří.

  • avatar
    23. 06. 2014 (20:02)
    Trvalý odkaz

    Jsem si říkal, že by první Apple Stór ve střední Evropě trčel uprostřed holešovický tržnice… hned vedle bordelu a haly se zeleninou. :-)

    • avatar
      24. 06. 2014 (00:24)
      Trvalý odkaz

      Hala se zeleninou je dobrá, nakupuji tam rád :-)

  • avatar
    24. 06. 2014 (04:51)
    Trvalý odkaz

    Brw, ja zadnou ofiko tiskovou zpravu necet, jen pozvanku :)

  • avatar
    24. 06. 2014 (21:43)
    Trvalý odkaz

    Alza láká na 15% slevy v den otevření… Nevím, jestli 15% stojí za zmrzačení, ušlapání či jinou újmu… ;)

Komentáře nejsou povoleny.