Apple novinky [24. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvacátý čtvrtý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple chce kvalitnější mapy

1Aplikace Mapy, kterou Apple zakomponoval do svého iOS a která se stala předmětem velké kritiky, by časem mohla získat další užitečnou funkci. Svědčí o tom akvizice, která nedávno proběhla.

Služba Spotsetter skrze svou aplikaci umožňuje vyhledávat zajímavá místa s využitím dalších sociálních služeb jakými jsou Facebook, Twitter, Foursquare a Instagram. Právě technologie vyhledávání s napojením na sociální sítě by mohla být využití v mapové aplikaci v iOS.

Podrobnosti akvizice prozatím nejsou známé.

Zdroj

Hackeři byli dopadeni

2Hackeři, kterým se povedlo zablokovat stovky iOS zařízení po celém světě byli dopadeni. Přestože vše ukazovalo na to, že k napadení uživatelů využili servery Applu, nebylo tomu tak. Pomocí podvodných emailů a stránek vylákali z uživatelů jejich údaje. Získaná hesla a přihlašovací emaily využili k tomu, aby jejich majitelům přístroje zablokovali a zobrazili zprávu: „Zařízeni hacknuto Olegem Plissem“.

Za útokem stojí dva mladíci z Ruska, kteří byli dopadení pří výběru výkupného za odemčení přístrojů.

Zdroj

Inteligentní termostaty

3Během úvodní Keynote k letošní konferenci WWDC jsme se dozvěděli o novince HomeKit. Funkcionalita v novém systému iOS 8 by měla zajistit propojení inteligentních zařízení v domácnosti spolu s jablečnými přístroji.

Honeywall, jeden z partnerů Applu, oznámil svou novinku Lyric. Jedná se o chytrý termostat, který bude konkurovat podobnému zařízení od společnosti Nest. Přístroj bude ovládán z mobilního zařízení a bude se učit váš denní denní program tak, aby vždy připravil doma příjemné prostředí.

Na trh se Lyric dostane na podzim tohoto roku.

Zdroj

Výstavba vesmírné lodi

4Nové sídlo Applu, které bude vypadat jako obří vesmírná loď ve tvaru prstenu, dostává již jasné obrysy. Stavba pokračuje podle plánu a „Kampus 2“ bude hotov nejdříve v roce 2016.

Apple touto stavbou také ukazuje svůj přístup k životnímu prostředí. 70% potřebné energie bude vyráběno solárními panely a dalšími alternativními zdroji. Pro tyto účely byl přijat v březnu specialista na obnovitelné zdroje energie.

Zdroj

I Amazon již streamuje

5Další velká ryba na poli online obsahu poskytuje streamovanou hudbu. Amazon v uplynulém týdnu představil svou službu Prime Music. Nabízí miliony písní a různých seznamů skladeb a to vše bez reklam a dalšího omezení. Služba je dostupná předplatitelům Amazon Prime za cenu 99 dolarů.

Zdroj