Apple novinky [23. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvacátý třetí týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple zkrátil přehled aplikací v App Store

01Ještě před začátkem vývojářské konference WWDC upravil Apple tiše seznamy aplikací v App Store.

V současnosti je v přehledech nejprodávanějších pouze 150 titulů. Dříve jsme jich mohli najít 300 pro iPhone a 1 500 pro iPad.

Apple si nejspíš uvědomil, že většina uživatelů takto dlouhý seznam nikdy neprojde a proto se jej rozhodla zkrátit. Rovněž k tomu vedl požadavek na zvýšení rychlosti načítání všech přehledu v App Store.

Výsledek tohoto rozhodnutí jistě postihne vývojáře. Přestože jejich aplikace byly až na nižších příčkách, stále byly více vidět. Nyní ji uživatele najdou pouze ve speciálních kategoriích, nebo pomocí vyhledávání.

Zdroj

iTunes Radio bude jako každé jiné

02Cupertinská společnost odhalila plány se svou streamovací službou a prozradila, že chystá rozšířit poskytovaný obsah na sportovní správy a program některých lokálních stanic. Rovněž plánuje doplnit reklamy směřující k posluchačům podle místa jejich pobytu.

Osobně jsem viděl výhodu iTunes Radia právě v nerušeném streamování hudby, což s příchodem dalšího nehudebního obsahu bude pryč. Samozřejmě bude stále možné vybrat si stanice, které pouští pouze hudbu, navíc dostaneme možnost poslechnout si i zpravodajské informace.

Uvidíme, jakým způsobem do iTunes Radia zasáhne nákladná akvizice společnosti Beats, která rovněž poskytuje online hudbu.

Zdroj

PR bude mít nové vedení

03Nejvyšší pracovník oddělení Public Relation (PR) po dlouhých 18 letech odchází. Přesněji řečeno pracovnice. Katie Cotton opustí vysoký post, aby mohla trávit čas se svými dětmi. Jak prozradil mluvčí jablečné společnosti jejich kolegyni budou velmi postrádat. Katie podle svých slov musela udělat to nejtěžší rozhodnutí ve své pracovní kariéře, když se rozhodla odejít, neboť se pro ni Apple stal její součástí.

Zdroj

IT společnosti poslaly senátu dopis

04Otevřeným dopisem žádají informační velikáni jako Apple, Google, Microsoft, Facebook a další, aby senát dobře zvážil schválení právě projednávaného „Aktu svobody“. Ten podle nich potřebuje ještě přepracovat, neboť v otázce svobody internetu není zcela vpořádku.

Podle nejvyšších pracovníků technologických velikánů je důležité, aby byl omezen sběr metadat z internetu a sledování elektronické komunikace. Rovněž je důležité, aby občané věděli, jaké informace vláda vyžaduje po organizacích, které s daty na internetu pracují. Vláda by se měla převážně snažit obnovit důvěru lidí v soukromí na internetu.

Uvidíme, zda budou požadavky firem vyslyšeny, nebo zda dá senát přednost národní bezpečnosti před soukromích svých občanů.

Zdroj

PayPal bude využívat Touch ID

05Během úvodní Keynote letošního WWDC jsem se mimo jiné doslechli, že Apple nabídne vývojářům rozhraní pro přístup k jejich snímači otisků prstů Touch ID. Na tuto informaci velmi rychle zareagoval gigant PayPal a oznámil, že tuto možnost využije ve své mobilní aplikaci.

Obavy z toho, že by si Apple technologii pro své účely uzamkl se rozplynuly a ostatní hráči na poli mobilních plateb budou mít rovněž možnost funkcionalitu Touch ID využívat.

Je potřeba připomenout, že žádný z vývojářů se k samostnému otisku nedostane. Ten je uchován v samostatné části procesoru A7 zvané „Secure Enclave“ a ta pouze poskytuje výsledek srovnání. Otisk buď souhasí nebo ne.

Zdroj

Jeden myslel na “Apple novinky [23. týden 2014]

  • avatar
    10. 06. 2014 (05:32)
    Trvalý odkaz

    A jak se bude ten rádiovej Apple zázrak lišit od ostatních rádií co si pouštim v iTunes ? Mam tam pár českých a jaksi nevidim důvod chtít to samý v US verzi. Kor když kounu na ten seznam rádií co už v tom hraje…. Leda že by to bylo placený ale nechápu proč platit za rádio víc než dávam na koncesionářských poplatcích tady.

Komentáře nejsou povoleny.