Hrajeme hry na iOS: Zombie Road Trip Trials, Pupper Soccer, Bubo Drop

Pojďte přejíždět zombíky autem! Zahrajte si fotbálek 1vs1, schválně kolik dáte gólů. Jak rychle umíte srovnávat kostičky podle barvy? Další nálož pravidelného iOS hraní už čeká.

Jak nejlépe zabít zombíka? No přece autem.

Herních titulů na téma zombie útočí, zachraňte svět, je na trhu opravdu hodně. Patří mezi ně i Zombie Road Trip Trials. Ke stažení zdarma na App Store.

Co vlastně máte ve hře za úkol? Dostanete jich hned několik. V každé úrovni musíte splnit celkem 5 úkolů. Kromě dojetí do cíle s co možná největším skóre, musíte s autem udělat nějaké to salto, dokončit trať pod stanovený čas a samozřejmě zabíjet zombíky. K tomu vám poslouží hned několik nástrojů. Zombíky můžete přejíždět nebo palnými střílet zbraněmi. Vybrat si můžete z celkem šesti zbraní, od pistolky až po raketomet. V obchodě nesmí chybět ani další vozítka, která si lze koupit. Auta se od sebe liší rychlostí, akcelerací, rotací a zrychlením (boost).

photo (25) photo (24)

Zombie Road Trip Trials je pěkně zpracovaná hra, ať už mluvíme o grafice nebo hratelnosti.

qr zombie road trip trialsAplikace: Zombie Road Trip Trials
Zaměření: hra – plošinový masakr zombie
Líbilo se: návykovost, hratelnost, grafika, hudba
Nelíbilo se: malý počet zbraní na výběr
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma

Teď trochu netradiční fotbálek

Puppet Soccer je jasnu ukázkou toho, že fotbal nemusí být honění se 22 hráčů za míčem po velkém trávníku fotbalového hřiště. Hru stáhnete z App Store zdarma.

Puppet Soccer patří mezi plošinovky. Jelikož mluvíme o fotbalu, cíl hry není nijak složitý. Dát gól. Samotný žánr hry nám jasně napovídá, že nebudeme hrát klasický fotbal. Hraje se totiž jeden proti jednomu. Začnete si výběrem země, za kterou chcete hrát. Výběr je bohužel dosti omezený a chybí třeba Česká republika. Po vybrání země následuje výběr hráče. V základu máte odemknutého jednoho hráče. Ostatní si musíte dokupovat. Pak hurá na hřiště. Herní čas je nastaven na 90 vteřin. K ovládání Vám stačí celkem čtyři tlačítka, šipky dozadu, dopředu, nahoru pro hlavičku a poslední, tlačítko pro kopnutí.

photo (26) photo (27)

Puppet Soccer patří mezi opravdu povedené hry, zejména hratelností. Ta je totiž vysoce návyková. Chtělo by to ale přidat více zemí nebo týmů.

qr puppet soccerAplikace: Puppet Soccer
Zaměření: hra – plošinový fotbal
Líbilo se: grafika, zpracování, hratelnost
Nelíbilo se: málo zemí a týmů
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Skládáme kostičky

Her podobných Candy Crush je na App Store opravdu nepřeberné množství. Z řady se pokouší vystoupit Bubo Drop.

Jak jsem již nastínil, hra je založená na podobném principu jako Candy Crush. Musíte tedy rovnat vždy minimálně 3 stejně barevné kostičky. Ty se posléze spojí, prasknou a přičtou se vám ke skóre. Bubo Drop se přeci jenom trochu odlišuje. Zde ovládáte ptáčka, který sedí na laně. Lano zároveň slouží jako grafické znázornění ubíhajícího času. Ptáček drží v ruce jednu kostku a vy si můžete určit, kam danou kostku upustí tak, abyste dostali 3 od jedné barvy k sobě. Ve stanoveném čase musíte dosáhnout co největšího skóre.

photo (29) photo (28)

Bubo Drop sice nabízí hezké grafické zpracování, nicméně s hratelnost pokulhává. Po chvíli Vás začne neskutečně rozčilovat časový limit, který je opravdu krátký a vy si hraní moc neužijete.

qr bubo dropAplikace: Bubo Drop
Zaměření: hra – skládání kostiček
Líbilo se: grafika, hratelnost
Nelíbilo se: časový limit kola
Hodnocení: 2/5
Cena: Zdarma