Hrajeme hry na iOS: SoccerRally 2, Turbo FAST, Sonic All Stars Racing Transformed

Náš šestnáctý díl bude ve znamení závodů. Nejdříve si zahrajeme trochu netradiční fotbal ve hře SoccerRally 2, pak závod se šneky v Turbo FAST a na konec závody ve hře Sonic All-Stars Racing Transformed.

Už jste hráli fotbal s auty?

Hru SoccerRally 2 stáhnete z App Store zdarma. Hra udělá radost fanouškům automobilového seriálu Top Gear, ve kterém právě takovýto fotbal i hokej hráli. Jediným rozdílem je, že v Top Gearu hráli se skutečnými auty.

Jde vlastně o klasický fotbal. Samozřejmě trochu zjednodušený. Jelikož mluvíme o fotbalu, cílem je dát gól soupeři. Místo lidských hráčů sednete za volant autíčka a můžete vyrazit na hřiště. Po stažení vás hra provede tutoriálem, ve kterém si vyzkoušíte ovládání. To je bohužel ze začátku trochu nešikovné a bude vám dělat problémy. Nicméně po pár chvilkách tréninku si ovládání zažijete pod kůži.

photo (6) photo (7)

SoccerRally 2 patří mezi opravdu povedené hry. Návykovost, pěkné grafické zpracování a úžasný soundtrack. To vše hra nabízí.

qr soccer rallyAplikace: SoccerRally 2
Zaměření: hra – automobilový fotbal
Líbilo se: návykovost, hratelnost, grafika, soundtrack
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

 

Závody se šnekem? Jako vážně?

Turbo FAST je další filmem inspirovanou hrou. Šneka TURBA bude znát především mladší část obyvatelstva. Hru můžete stáhnout z App Store zdarma.

Jde o závodní hru podobně jako je třeba Real Racing nebo Apshalt 8. Místo auta řídíte šneka. Při prvním zapnutím si vyberete, jestli chcete šneka nebo šnečí slečnu. Postavička se sama hýbe kupředu. Na vás zbylo pár ostatních úkolů. Zatáčet, sbírat rajčata a samozřejmě vyhrát. A proč sbírat rajčátka? Ve hře slouží coby měna. Díky ní máte možnost svojí postavu vylepšovat, aby byla rychlejší či nejlepší.

photo (8) photo (9)

Turbo FAST sice patří mezi dobře zpracované tituly. Nicméně hratelnost není nikterak zázračná a tak vás hra po nějaké době omrzí. Bohužel tento fakt nezachrání grafika ani doprovodná hudba.

qr turbo fastAplikace: Turbo FAST
Zaměření: hra – závody šneků
Líbilo se: grafika, zpracování
Nelíbilo se: po krátké době omrzí
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma

To nejlepší na konec

Her s modrým ježkem Sonicem najdeme na App Store mnoho. Jednou z nich je Sonic All Stars Racing Transformed. Hru stáhnete z App Store zdarma.

Hned úvodem musím říct, že jde o opravdu velmi povedenou hru. I když mluvíme v podstatě o klasické závodní hře, akční prvky posouvají její hratelnost na vyšší úroveň. Hrát můžete za všechny hrdiny ze seriálu. Sednete za volant jejich super sporťáků a vzhůru na trať. To, že hra disponuje skvělou hratelností, poznáte již při prvním závodu. Během jízdy sbíráte zbraně, střílíte po ostatních, driftujete či transformujete vaše super vozítko.

photo (10) photo (11)

Sonic All Stars Racing Transformed se opravdu povedla. Ať už budeme mluvit o grafice, zvuku, hratelnosti nebo nápadu. Závody si užijete. Pokud by vám nestačila hra jednoho hráče, vyzkoušejte multiplayer.

qr sonicAplikace: Sonic All Stars Racing Transformed
Zaměření: hra – závody
Líbilo se: grafika, hratelnost, akční prvky
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma