Apple novinky [21. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvacátý první týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple již není nejhodnotnější značkou

01Prvenství v hodnocení značek přenechal Apple svému rivalovi Googlu. Ten podle výsledků agentury Millward Bronw za poslední rok zvýšil svou hodnotu o 40 %. Dosáhl úrovně 158,84 miliard dolarů (měřeno tržní kapitalizací).

Za úspěchem Googlu stojí především orientace na mobilní zařízení a také nemalé investice na poli umělé inteligence. Tyto aktivity zvyšují hodnotu značky u zákazníků.

Je to poprvé po čtyřech letech, kdy Apple opustil přední příčku. Přesto se však stále drží před dalšími giganty jako jsou IBM (3. místo), Microsoftem (4. místo) a Samsungem (29. místo).

Zdroj

Ebay byl napaden

02Přes 200 milionu uživatelů by si mělo v nejbližší době změnit svá hesla. Databáze byla podle oficiálních informací napadena hackery a ti se dostali k detailním informacím většiny klientů.

Následné testy, které pracovníci Ebaye provedli, neprokázaly velké škody, přesto je změna přihlašovacího hesla vysoce žádoucí. Data o kreditních kartách a platbách jsou uchovávány v zašifrované formě odděleně od osobních údajů a díky tomu se prý nedostaly do rukou hackerů.

Zdroj

Dropbox na cestě k fotografiím

03Populární cloudová služba Dropbox se stále více soustředí na fotografie. Dokazuje to další akvizice, která v uplynulém týdnu tiše proběhla. Jedinou informaci o ní totiž poskytli spoluzakladatelé akvírované společnosti Bubbli v e-mailu svým zákazníkům, ve kterém jim sdělili své nadšení z připojení k Dropboxu.

Aplikace Bubbli dovoluje pořizovat 3D snímky a doplnit k nim zvukovou stopu. Podle dostupných informací prozatím Dropbox neuvažuje o jejím ukončení a začlenění pracovníků do svého týmu, tak jako tomu bylo s dříve koupenou foto aplikací Loom.

Zdroj

Chyba v zámku aktivace Apple nezajímá

04Dva evropští hackeři našli způsob, jak obejít zámek aktivace. Po dobu pěti měsíců svou práci připravovali, až konečně objevili chybu v iOS, která umožňuje přesvědčit zařízení, že právě připojený počítač je serverem Applu, který umožňuje aplikacím třetích stran získat Apple ID spolu s přihlašovacími údaji a deaktivovat zámek.

Oba hackeři o výsledku své činnosti informovali Apple, ale ten jim prozatím neodpověděl. Podle jejich informací se jim již povedlo odemknout přes 30 tisíc přístrojů.

Zdroj

Vyměňte svůj starý iPad za nový

05Poté co Apple před časem v Evropě spustil svůj výměnný program pro mobilní telefony, přidal k němu v minulém týdnu také iPady. Kamenné obchody ve Velké Británii, Španělsku a Německu tuto informaci potvrdily. Znamená to tedy, že můžete jakýkoli svůj starší model iPadu i iPadu mini vrátit přímo v prodejně a jeho hodnota vám bude odečtena při nákupu nového zařízení.

Výměnný program pro iPady byl spuštěn ku příležitosti Dni země v USA. Touto aktivitou Apple jasně ukazuje, jak zodpovědně přistupuje k recyklaci svých starých zařízení a jak motivuje své zákazníky.

Podobnou aktivitou disponuje i tuzemský prodejce jablečných zařízení Qstore.

Zdroj