Apple novinky [20. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvacátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

iPhone 5c v Indii

01Indický trh disponuje obrovským množstvím potenciálních zákazníků a zájem o jablečné produkty je velký. Spoustu lidí v této lidnaté zemi odrazuje od koupě právě cena. Apple se pokusil zákazníky přilákat 8GB verzí iPhone 4, jehož výrobu právě pro indický trh obnovil. Bohužel tento model zájem nevzbudil a tak to Cupertino zkouší znovu. Tentokrát zkouší nejlevnější 8 GB variantu novinky iPhone a bude se prodávat u místních partnerů.

Apple totiž kvůli indickým zákonům nemůže v této zemi postavit vlastní Apple Store. Ty nařizují každému prodejci, aby využíval minimálně 30% dílů z produkce místních firem.

Zdroj

Office pro iPad

02Během uplynulého týdne dosáhl počet stažení nejznámějšího kancelářského balíku MS Office počtu 27 milionu. App Store jej naleznete ke stažení zdarma a je reprezentován třemi samostatnými aplikacemi. Word, Excel i PowerPoint lze bezplatně využívat k prezentaci a čtení souborů. Pro plnohodnotnou práci s obsahem si musíte zaplatit službu Office 365. Podrobnosti o množství předplatitelů se do médií nedostaly.

Od svého uvedení již měly aplikace pár zásadních aktualizací, z nichž ta poslední doplnila funkcionalitu Air Print, tisku dokumentů přímo z tabletu.

Zdroj

Baterie je nejdůležitější

03Výsledkem nedávného průzkumu bylo zjištění, že výdrž přístroje na baterii je nejdůležitějším faktorem pro výběr mobilního telefonu. 50 tisíc dotazovaných uživatelů se shodují na tom, že při rozhodování o koupi telefonu sledují právě jeho výdrž.
Na dotaz proč si uživatele vybírají právě iPhone, byla nejčastější odpovědí jednoduchost použití.

Zajímavým výsledkem bylo také to, že pro uživatele jablečného telefonu je velikost displeje mnohem méně důležitá, než pro majitele ostatních mobilních platforem.

Nabízí se tedy otázka, zda větší iPhone bude takovým trhákem, pokud s vyšší spotřebou energie displeje nepřinese Apple rovněž zásadní inovaci v použitých akumulátorech.

Zdroj

Šest hvězdiček pro Apple

04Společnost Electronic Frontier Foundation udělila cupertinskému gigantu nejvyšší hodnocení v zacházení s údaji zákazníků, požádá-li vláda o jejich zpřístupnění. Hodnoceno bylo šest kritérií: ochrana obsahu komunikace, informovanost uživatelů o požadavku vlády na poskytnutí údajů, poskytování pravidelných reportů, zveřejňování pokynů pro organy činné v trestním řízení, boj za práva uživatelů a veřejný nesouhlas se státním dohledem.

V posledních letech získal Apple vždy pouze jednu hvězdičku. Zřejmě tedy udělala firma za uplynulý rok v oblasti ochrany dat svých klientů velký pokrok.

Zdroj