Apple novinky [18. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě osmnáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple a kreditní karty

01Přední analytik Horace Dediu na svém Twitter účtu zveřejnil velmi zajímavý graf. Srovnává aktivní uživatelské účty v iTunes s účty společnosti Amazon. Podle něj má Apple dvakrát tolik platících zákazníků než jeho konkurent.

Jelikož již teď bezpečně víme, že oblast mobilních plateb je dalším oborem, kde se dočkáme od jablečné společnosti převratné inovace. Můžeme s jistotou říci, že zázemí si Apple vybudoval skvělé.

V současné době rovněž probíhají výběrová řízení na vedoucí pozice vedení produktů mobilních plateb i vývoj potřebných programů.

Zdroj

Vadné tlačítko vypínání

02Apple u svých telefonů iPhone 5 objevil chybu. Výrobní vadou může u některých modelů tohoto telefonu docházet k omezení funkce vypínacího tlačítka, nebo dokonce jeho úplnému znefunkčnění. Podle oficiálního webu by se mělo jednat o modely vyrobené v březnu loňského roku.

Apple u těchto vyrobených kusů umožňuje opravu tlačítka. Pro své zákazníky zřídil speciální web, kde si po zadání sériového čísla můžete ověřit, zda i vaše zařízení může být postiženo tímto neduhem. Během opravy bude náhradou jiný model iPhone 5 s kapacitou 16 GB. V USA nabízí Apple svým zákazníkům 350dolarové poukázky na nákupu nového telefonu.

Zdroj

Přesnější a rychlejší Touch ID

03Poslední verze mobilního operačního systému s označením 7.1.1 měla hlavně vyřešit problém s přesností Touch ID. To se skutečně podařilo. Aktualizace totiž změnila způsob, jakým nyní snímač pracuje. Doposud totiž vytvořil pouze jeden obraz položeného prstu. Při každém dalším pokusu znovu vytvořil pouze jeden obraz. Chyby, které během snímání vznikly, se pak promítaly do nepřesnosti jeho používání.

V současné verzi iOS provádí skener několik snímku současně, aby eliminoval případné chyby. Vývojáři nezapracovali pouze na přesnosti snímače otisků, ale také na rychlosti jakou pracuje. Nový způsob čtení ušetří následný výpočet procesoru při odemykání zařízení. To je s poslední verzí iOS výrazně rychlejší.

Zdroj

Kancelářský balík od Googlu

03Posledním hráčem na poli cloudového zpracování a tvorby dokumentů, který ještě neměl své aplikace v App Store byl Google. Skutečnost napravil v uplynulém týdnu, když představil dvojici svých programů pro úpravu dokumentů a tabulek. Oba je můžete na svá zařízení stáhnout zdarma a fungují dokonce i v offline režimu.

Aplikaci na tvorbu a úpravu prezentací byste zatím hledali marně. Její uvedení však Google slibuje v nejbližší době. Prozatím tedy zdarma využijeme pouze Keynote od Applu.

Zdroj