Zelený Apple na Den Země: o ekologii a odpovědnosti

Dnes si připomínáme Den Země a tato událost nezůstala bez odezvy také u Applu, která pro dnešní den připravila hned několik akcí věnovaných ekologii.

Nejdříve odstartoval propagačním videem, ve kterém se chlubí svým příklonem k obnovitelným zdrojům energie a Tim Cook, který k videu namluvil komentář, v něm zmiňuje snahu, aby příroda a životní prostředí zůstalo lepší, než jaké je právě nyní.

[HTML1]

Na ekologickou notu hraje také nové video představující připravované nové sídlo společnosti Apple zvané Campus 2, které jsme vám přinesli již včera v tomto našem článku. Toto nové sídlo bude plně poháněno výhradně obnovitelnými zdroji energie.

Současně s dnešním Dnem Země změnil Apple své logo. Tedy přesněji řešeno změnil barvu lístečku na nakousnutým jablkem nad vchodem do svých Apple Store obchodů (nepřehlédli jste naše video z originálního Apple Store obchodu v Hong Kongu?).

Zdroj: uživatel znnina, Instagram

Třetí zpráva se týká rozšíření programu zpětného odběru vysloužilých elektrospotřebičů, které přijímají od zákazníků Apple Store obchody. Tento program funguje od roku 2011 a nově tak jakékoli elektronické zařízení přinesené zákazníky do těchto míst budou ekologicky recyklovány přímo Applem zcela zdarma.