Hrajeme hry na iOS: Mr. Flap, Fotokvíz, Basketball Kings

Dnes podráždíme trpělivost a nervy se hrou Mr Flap, pak si ověříme filmové znalosti s hrou FotoKvíz: Hádej Film a závěrem trocha sportu v Basketball Kings.

Flappy Bird trochu jinak

Kopií známého Flappy Bird, je na App Store opravdu mnoho. Mr Flap přináší trochu odlišný způsob hraní, o kterém můžeme říci, že hru dělá těžší, tím pádem i náročnější na nervy. Hříčku, testující vaše nervy stáhnete z App Store zdarma.

Princip hry zůstává v podstatě stejný. Klikáním na displej ovládáte ptáčka a musíte překonávat překážky. Rozdílem je, že v Mr Flap lítáte v uzavřeném kruhu, kde se nacházejí celkem 4 překážky. Do skóre se počítá každé obletěné kolo. Takže musíte překonat všechny čtyři překážky. Aby to nebylo až tak snadné, kruh se točí a překážky mění. Zřejmě nejvíc vás bude štvát vaše vlastní ruka na displeji. Zakryjete si totiž spodní část kruhu, čímž nevidíte mezeru v překážce.

photo (2)photo (3)

Mr Flap spadá mezi další kopie Flappy Bird. Herním mechanismem se ale odlišuje a dělá hru ještě těžší. Pokud máte pevné nervy, je hra přímo pro Vás. Kolik uděláte kol? Mně se podařilo pouze jedno.

Aplikace: Mr Flap
Zaměření: hra – klikací lítačka, nekonečná „běhačka“
Líbilo se: náročnost, nový herní mechanismus
Nelíbilo se: princip hry zůstal stále stejný jako u Flappy Bird, další kopie
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma

Kolik filmů opravdu znáte?

V desátém čísle naší série o hrách pro iOS jsme recenzovali velmi populární hru PixWords. Dnes se podíváme na podobný titul s názvem FotoKvíz: Hádej Film. Hru můžete stáhnout z App Store zdarma.

Čím se tedy odlišuje FotoKvíz: Hádej Film od PixWords? Rozdíl je minimální. Princip zůstává stále stejný. Musíte uhádnout a doplnit slovo. První rozdíl spočívá v tématu. Zatímco v PixWords jste hádali předměty, vlastnosti apod., ve hře FotoKvíz: Hádej Film, jak už název napovídá, hádáte filmy na obrázcích. Dalším rozdílem jsou samotné obrázky tvořené z celkem 16 čtverečků a nevidíte je celý. Máte k dispozici 6 tahů, kterými můžete odkrýt dohromady 6 čtverců z obrázku. Pokud si nevíte rady, využít můžete nápovědu, kterou zaplatíte pomocí zlatých mincí. Ty dostanete za splněnou úroveň.

photo (5) photo (4)

Problémem je, že se hra až moc zaměřuje na filmové fanoušky, možná spíš filmové maniaky. Jestli do této skupiny nepatříte, asi se moc nechytíte a problém budete mít už zřejmě s prvním obrázkem. Jste-li filmový maniak, pak si díky hře můžete ověřit znalost filmů.

Aplikace: FotoKvíz: Hádej Film
Zaměření: hra – logická, na přemýšlení
Líbilo se: myšlenka s rozdělením obrázku na 16 čtverečků
Nelíbilo se: velmi úzce zaměřená
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma

Zahrajeme si basket

Je čas trochu sportovat. Tedy aspoň virtuálně. Zahrajeme si basket ve hře s cenovkou zdarma, Basketball Kings.

Nepůjde o klasický basket, ale spíše jenom o házení na koš. Ukažte svojí šikovnost a přesnost. Hrát můžete v různých módech. Na výběr máte například z turnaje nebo kola na čas, ve kterém musíte během časového limitu naházet co nejvíce košů.  Pokud by vás hra jednoho hráče začala nudit, k dispozici je také hra více hráčů. Po prvním spuštění moc košů nenaházíte. Jakmile budete chvilku trénovat, do ruky dostanete cit pro ovládání a začnete se trefovat.

photo photo (1)

Basketball Kings je zábavnou hříčkou, která vás bude nutit neustále překonávat naházené rekordy. Pochválit musíme také grafické a zvukové zpracování hry. Neustále vyskakující reklama kazí jako jediná dobrý herní zážitek.

Aplikace: Basketball Kings
Zaměření: hra – sportovní
Líbilo se: náročnost, hratelnost, grafika
Nelíbilo se: všudy přítomná reklama
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma

Jeden myslel na “Hrajeme hry na iOS: Mr. Flap, Fotokvíz, Basketball Kings

  • avatar
    03. 04. 2014 (15:05)
    Trvalý odkaz

    Máte asi prohozený obrázek u mr. flappy a u foto kvízu ne? :)

Komentáře nejsou povoleny.