Apple novinky [17. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě sedmnáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Nefunkční Face Time

1Počátkem týdne se objevila informace o tom, že přístroje, v jejichž útrobách stále hoví iOS 6 mají problém s FaceTime hovory. Na oficiálním webu podpory jsme si mohli přečíst nářky uživatelů, kteří nemohou používat FaceTime. Přitom web informující o výpadcích služeb nehlásil žádný problém. Očividně vše naprosto skvěle funguje pouze v iOS 7.

Apple jistě připravuje aktualizaci iOS6, která by měla tento problém řešit. Nemůžeme však čekat, že ji vydá v nejbližší době. Podle dostupných informací v současnosti představují uživatelé iOS 6 „pouhých“ 11%, což je sice v globálním měřítku stále dost lidí, ne však tolik, aby to vývojáře aktualizací tlačilo k extrémním výkonům.

Zdroj

Apple a mobilní platby

2Podle zahraničních zpráv hledá do svého týmu speciality na pozici produktového manažera a vedoucího vývoje právě pro oblast mobilních plateb. Velké množství kreditních karet, které díky registraci uživatelů v iTunes získal, jistě poslouží k tomu, aby vytvořil vlastní platební systém. Podle informací zodpovědného vedoucího pracovníka Jennifer Bailey, která nábor nových posil řeší, to Apple s platebním systémem myslí velice vážně.

Během tradičního představení čtvrtletních výsledků rovněž Tim Cook řekl, že pomocí Touch ID se již dnes v jejich Apple Storech úspěšně platí a že zatím žádná společnost nepřišla s řešením, jak nás zbavit peněženky.

Jednotlivé střípky, které se postupně objevují, poukazují na to, že pro nás jablečná společnost připravuje opět něco převratného. Tentokrát se bude jednat o inovaci v oblasti služeb.

Zdroj

Použité iPady za nové

3Apple rozšířil svou službu výměny opotřebovaných zařízení za nové i na iPady. Donedávna jste v kamenných Apple Store mohli odevzdat svůj starý iPhone a o jeho hodnotu vám byla snížená cena nového. V současné chvíli je toto možné také s jablečnými tablety. Samozřejmě se musí jednat o zachovalé kousky. iPady s prasklými displeji nejsou akceptovatelné.

Apple z této služby rovněž vyřadil aktuální modely iPadu Air, iPadu mini s Retina displejem a nové iPhony.

Zdroj

iOS 7.1.1

4V průběhu týdne jsme na svých zařízeních mohli zpozorovat novou verzi iOS, která byla připravena k instalaci. Velikost aktualizace činí pouhých 26,1 MB a zaměřuje se primárně na problematické snímání otisků prstů a zlepšení konektivity bluetooth zařízení.

Dle mého názoru se nejedná o zásadní úpravu funkcionality, a jelikož jsem majitelem zařízení bez Touch ID nebudu tuto verzi nejspíš vůbec instalovat.

Zdroj