Hrajeme hry na iOS: Top Gear, 3D Parking Simulator, Smash Hit

Dnes si zajezdíme, naučíme se parkovat a budeme rozbíjet sklo házením koulí. Top Gear: Race the Stig, 3D Impossible Parking Simulator, Smash Hit.

Ve znamení nejoblíběnějšího automobilového magazínu Top Gear

Nekonečných běhaček najdeme na App Store desítky. Jednou z nich je hra inspirovaná celosvětově nejznámějším automobilovým seriálem. Top Gear: Race the Stig stáhnete z App Store zdarma.

Jak jsem již zmínil, vývojáři postavili hru na principu nekonečné běhačky. Za konkurenční tituly můžeme považovat Temple Run 2, Minion Rush a další. V Top Gear: Race the Stig si sednete za volant „sporťáku“. Úkol není nijak složitý: vyhýbat se překážkám. Měl bych upozornit, že nesedíte v obyčejném autě. Umí totiž skákat nebo přikrčovat. A pozor, v patách máte tajemného závodníka v bílé kombinéze. Ano, Stiga. Bohužel nemáte možnost vybrat svého řidiče. Hra tak má se seriálem společného jedině Stiga a auta, která se objevila v seriálu.

photo (17) photo (16)

Top Gear: Race the Stig nepřináší žádné nové ani revoluční prvky způsobu hraní. Zapadá mezi ostatní nekonečné běhačky. Fanoušci Top Gearu tak budou zřejmě zklamaní. Grafické zpracování rovněž není ohromující, stejně jako samotná hratelnost.

qr top gearAplikace: Top Gear: Race the Stig
Zaměření: hra – nekonečná běhačka
Líbilo se: možnost jezdit s auty ze seriálu
Nelíbilo se: nepřináší nic nového
Hodnocení: 2/5
Cena: Zdarma (freemium)

Jak jste na tom s parkováním?

Poslední dobou se na App Store objevuje stále více simulátorů, ať už lodí, aut, farem apod. 3D Impossible Park Simulator otestuje vaše parkovací schopnosti. Hra je ke stažení zdarma ve formě freemium.

Jestli si myslíte, že budete parkovat s malým autíčkem, jste na omylu. Jezdit budete s limuzínou, tahačem nebo autobusem. A manévrování s tahačem na úzkých silničkách, kterých je ve hře hodně, není opravdu nic lehkého. Pohodlné ovládání nabídne hra všem hráčům, jelikož zde jsou zde celkem tři nastavení. Vozidla lze ovládat nakláněním zařízení, virtuálním volantem nebo šipkami. Cílem hry není pouze projet trať bez nabourání. Do konečného skóre se započítává čas, za který jste úsek projeli, ale také jak přesně zaparkujete ve vybrané lokalitě.

photo (13) photo (12)

3D Impossible Parking Simulator musím pochválit za obtížnost. V některých úrovních musíte s vozidlem couvat, složitě otáčet, což hru činí velmi zábavnou. Grafickým zpracováním hra zapadá mezi průměr.

QR parking simulAplikace: 3D Impossible Parking Simulator
Zaměření: hra – simulátor parkování
Líbilo se: hratelnost, náročnost
Nelíbilo se: hra se občas seká, někdy spadne
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma (freemium)

Baví Vás něco rozbíjet?

Zdarma stažitelná zajímavá hříčka Smash Hit není snadné zařadit do herního žánru. Nejlepší přirovnání bude k nekonečným běhačkám. Přináší ovšem inovativní principy hraní.

Na začátku dostanete 25 koulí. Vaším úkolem je házením rozbíjet překážky před vámi, ale také důležité modré jehlany po stranách. Za každý rozbitý jehlan získáte tři koule navíc. Nepodaří-li se vám rozbít některou z překážek, přijdete o určitý počet koulí. Jestliže vyházíte všechny, hra končí. Musíte se tedy opravdu soustředit a házet přesně. Úroveň je rozdělena do několika částí. Tyto části jsou oddělené dveřmi, které musíte otevřít zásahem koulí do knoflíku. V herním obchodě lze dokoupit další úrovně s cenovkou 1,79 Euro. Vývojářům se opravdu povedlo zpracování fyziky, grafiky a zvukového doprovodu.

photo (15) photo (14)

Smash Hit se řadí mezi velice povedené hry. Hratelnost jí neschází, ostatně kdo by neměl rád rozbíjení věcí.

qr smash hitAplikace: Smash Hit
Zaměření: hra – „nekonečná běhačka“
Líbilo se: grafika, zvuk, celkové zpracování
Nelíbilo se: po čase stereotyp
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma (freemium)