Hrajeme hry na iOS: The Collectables, 3D Plane Flying, The Collider

Dnes si zastřílíme s hrou The Collectables, přistaneme s letadlem v 3D Plane Flying Parking Simulator. Závěrem nás čeká netradiční nekonečná běhačka The Collider.

Vzhůru do boje

Stříleček najdete na App Store opravdu velké množství. Novinka The Collectables je jedna z těch, co vyčnívá z řady. Přináší trochu odlišný způsob hraní, avšak velmi hratelný až návykový. Mezi další klady patří příslušnost do kategorie titulů zdarma.

The Collectables spojuje hned několik herních žánrů. Kombinuje akční střílečku, strategii a karetní hru. Za plnění misí dostáváte balíčky karet. V těch najdete buď člena do týmu, nebo speciální schopnosti, jako uzdravení případně házení granátu a jiné. V týmu můžete mít celkem čtyři členy. Během hraní lze ovládat každého zvlášť. Nejčastějším cíle úrovní bude zničit určené objekty nebo se úrovní jednoduše prostřílet.

photo (4) photo (5)

The Collectables nabízí grafiku na špičkové úrovni. Výborná hratelnost dělá ze hry návykovou záležitost. Prvky strategie staví na vyšší úroveň, protože nemůžete jen tak poslat tým mezi hromadu nepřátelských jednotek.

qr_the_collectablesAplikace: The Collectables
Zaměření: hra – akční střílečka, strategie, karetní
Líbilo se: špičkové zpracování hratelnosti a grafiky
Nelíbilo se: předražené In-App nákupy (nejdražší 89,99 Euro)
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma (freemium)

Dokážete přistát s letadlem?

V devátém čísle jsme vám ukázali simulátor parkování 3D Impossible Parking Simulator. Dnes se podíváme na další hru z této série. Tentokrát budeme pilotovat letadla ve hře 3D Plane Flying Parking Simulator. Hru stáhnete z App Store zdarma.

Podobně jako u jiných titulů parkovacích simulátorů je cílem zaparkovat vozidlo na určeném místě, v tomto případě přistát s letadlem. Výběr čítá celkem čtyři letouny. Jestli jste čekali, že se s letadlem objevíte hned ve vzduchu a jenom přistanete, jste na omylu. Herní prostředí se rozkládá mezi ostrovy a několik letišť. Musíte tedy nejdříve s letadlem vzlétnout, přeletět do cílové oblasti, kde poté přistanete.

photo (2) photo (3)

3D Plane Flying Parking Simulator nabízí celkem povedenou grafiku a modely letadel. Velmi potěší zdařilé ovládání, které je citlivé, zároveň však přesné.

qr_3D_planeAplikace: 3D Plane Flying Parking Simulator
Zaměření: hra – simulátor letadel
Líbilo se: hratelnost, grafika, ovládání
Nelíbilo se: hra není příliš náročná
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma (freemium)

Schválně, kolikrát se trefíte do díry

Nekonečných běhaček je na App Store opravdu, ale opravdu velké množství. The Collider zapadá do toho žánru. Přeci jenom se odlišuje od ostatních, nejenom náročností.

Cíl hry není nijak složitý. Musíte doletět co nejdál. Ve hře Collider jste uzavřeni v jakémsi potrubí. Překážky jsou tvořeny z disků, které zabírají celý prostor potrubí. Jedinou šancí jak se vyhnout nárazu do disku, je trefit se do malých otvorů v discích. Otvory jsou v každém disku umístěny na jiném místě. S rostoucí vzdáleností roste také náročnost. Hra se zrychluje, disky se začínají točit a vy se začnete potit soustředěním.

photo (1)photo

Collider je nesmírně zábavnou hříčkou oproti konkurencím běhačkám. Grafiky působí trochu jako ze sci-fi filmu.

qr_the_colliderAplikace: The Collider
Zaměření: hra – netradiční nekonečná běhačka
Líbilo se: náročnost, odlišný princip hraní
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma