Hrajeme hry na iOS: PixWords, Candy Crush, Subway Simulator

V desátém díle budeme namáhat mozek ve hře PixWords, staneme se řidičem metra v Subway Simulator a proputujeme sladkým světem Candy Crush.

Schválně, kolik znáte slov

Her zaměřených na přemýšlení a namáhání hlavy je na App Store opravdu mnoho. Jednu opravdu zajímavou si dnes ukážeme. PixWords stáhnete zdarma v podobě freemium. Momentálně jde o velice rozšířenou hříčku. Prosby o rady pomalu zahlcují i Facebook.

PixWords můžeme označit za „obrázkovou křížovku“. V každé úrovni musíte uhádnout, co který obrázek znázorňuje. Aby se hra nezdála až příliš těžká, ke každému obrázku máte k dispozici určitý počet písmenek, z nichž by se slovo mělo skládat. PixWords zaujme především svojí náročností. Dokonale otestuje vaší slovní zásobu a znalosti. Obrázky totiž nemusí znázorňovat zobrazený předmět, ale třeba i nějaký pojem, jako například „agrese“ nebo umělecký styl „surrealismus“.

IMG_0810 IMG_0829

Pokud si už opravdu nebude vědět rady, můžete využít nápovědu. Za tu ale platíte zlaťáky, které si ovšem vyděláváte hraním. PixWords sice nenabízí žádnou super 3D grafiku, ale vše dohání v hratelnosti a náročnosti.

qr pixwordsAplikace: PixWords
Zaměření: hra – obrázková křížovka
Líbilo se: velká náročnost
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Vítejte ve světě sladkostí

Freemium hříčku Candy Crush stáhnete z App Store zdarma. Za reálné peníze můžete dokupovat různé bonusy a tahy navíc. Patří k herní špičce, vydělala několik miliard a řadí se mezi nejstahovanější hry.

Princip hry je v podstatě zřejmý. Vaším hlavním úkolem bude spojovat tři stejné sladkosti od každého druhu. V jednotlivých úrovních musíte plnit různé úkoly, jako dosáhnout stanoveného skóre, nebo odstranit všechny želé bloky. Obtížnost se zvyšuje s každou další úrovní. Hra sází na sociální prvky. Odesláním žádostí přátelům získáváte bonusy, další životy či odemykáte nové okruhy úrovní. Zajímavé jsou samotné názvy okruhů. Setkáte se například se „Sladkou Lhotou“ či navštívíte „Limonádové jezero“.

IMG_0823 IMG_0828

Candy Crush nabízí povedenou kreslenou grafiku laděnou spíše do růžové barvy. Hra tak působí jako holčičí. Zabaví ovšem také mužskou část publika.

qr candycrushAplikace: Candy Crush
Zaměření: hra – odpočinková s příměsí hlavolamu
Líbilo se: hratelnost, jednoduchost, grafika
Nelíbilo se: časem hra omrzí z důvodů stereotypních úkolů
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma (freemium)

Už jste řídili metro?

Poslední dobou se rozšiřuje počet různých simulátorů na App Store. Jedním z nich je také Subway Simulátor, simulátor metra. Hru stáhnete zdarma.

Hra sice láká na zajímavě znějící název a žánr. Po stažení nastane šok. Subway Simulator je naprosto nudný, bez jediné špetky smyslu hraní či zábavy. Mohlo by se zdát, že hlavním úkolem bude řídit metro a stavět v jednotlivých stanicích. Do jisté míry tomu tak je, ale není to nic extra složitého. V podstatě celou hru ovládáte dvěma tlačítky. Jedním otevíráte či zavíráte dveře ve stanicích a druhým zrychlujete vlak. Bohužel, tím celý smysl hraní končí. Dokonce ani nemusíte ve stanicích brzdit, vlak prostě zastaví sám. Hraním nezískáváte žádné body, ani nejste pokutování za průjezd stanicí.

IMG_0822 IMG_0821

Subway Simulator se řadí mezi naprosté propadáky. Nenabízí žádné zajímavé prvky, vylepšování vlaků apod. Aby těch špatných vlastností nebylo málo, ovládání není dobré a hra obsahuje grafické chyby.

qr subwaysimulatorAplikace: Subway Simulator
Zaměření: hra – simulátor metra
Líbilo se:
Nelíbilo se: grafika, hratelnost, obsahuje chyby, nudná, nezábavná
Hodnocení: 1/5
Cena: Zdarma

2 komentáře: „Hrajeme hry na iOS: PixWords, Candy Crush, Subway Simulator

Komentáře nejsou povoleny.